Γειτονικοί Δήμοι

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου η έναρξη των «Σπαθαρείων 2020»

By  | 

Θ. Αμπατζόγλου: «Στηρίζουμε τους πολιτιστικούς θεσμούς που κάνουν το Μαρούσι μοναδικό στην Ελλάδα και διεθνώς»

Παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού Γιάννη Νικολαράκου και φίλων του δημοφιλούς λαϊκού μας ήρωα Καραγκιόζη, άνοιξε η αυλαία του 21οu Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2020».

Ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου καλωσόρισε το κοινό και ιδιαιτέρως τους μικρούς φίλους που φιλοξενήθηκαν βάσει υγειονομικού πρωτοκόλλου στον προαύλιο χώρο του Μουσείου Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» εκφράζοντας τη χαρά του που παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας, ο Δήμος πιστός στα πολιτιστικά του ραντεβού, καταφέρνει να διοργανώσει εξαιρετικού ενδιαφέροντος εκδηλώσεις όπως τα Σπαθάρεια σε καθεστώς απόλυτης ασφάλειας.

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μεταξύ άλλων τόνισε: «Φέτος έχουμε τη χαρά να είμαστε και πάλι εδώ μαζί, κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες λόγω της πανδημίας, αλλά με το ίδιο χαμόγελο την ίδια όρεξη και ζεστασιά για να θυμηθούμε τις ιστορίες και τις περιπέτειες του δημοφιλούς λαϊκού και διαχρονικού χάρτινου  ήρωα, των παιδικών μας χρόνων και αναμνήσεων.

Και φέτος ο ήρωάς μας να είναι περισσότερο επίκαιρος λόγω συνθηκών, διότι ο Καραγκιόζης είναι ένας σύγχρονος Οδυσσέας, που παρά τις κακουχίες, τις δοκιμασίες και όλες τις αντίξοες συνθήκες, κατορθώνει στο τέλος πάντα να επιβιώσει. Για εμάς ο Πολιτισμός δεν είναι απλά μία ακόμη δραστηριότητα, αλλά πνευματική τροφή και διέξοδος που φέρνει αισιοδοξία και πλούτο στην κοινωνία και αυτό αποδεικνύει και η προσήλωσή μας στη διεξαγωγή του Πολιτιστικού Φεστιβάλ που ξεκινάει μεθαύριο στον ασφαλή χώρο του Αίθριου Θεάτρου.

Ειδικότερα για τα Σπαθάρεια αλλά και για το Θέατρο Σκιών και που κάνει το Μαρούσι μοναδικό στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, στον προγραμματισμό μας εντάσσεται ένα δυναμικό πλάνο εξωστρέφειας για τη διατήρηση και προβολή της παραδοσιακής τέχνης του Καραγκιόζη».

Μετά το χαιρετισμό του Δημάρχου ακολούθησε η Παράσταση θεάτρου σκιών από τον Γιάννη Νταγιάκο με τίτλο: «Το χρυσό μήλο» που μεταδόθηκε ζωντανά μέσω του διαδικτύου.

Το συντονισμό του 21οu Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών Δήμου Αμαρουσίου «Σπαθάρεια 2020» έχει η Προϊσταμένη Τμήματος Μουσείων και Πινακοθήκης του Δήμου Αμαρουσίου Μένια Σπαθάρη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος και η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής και Κατερίνα Βουρλάκη, η δημοτική σύμβουλος Φανή Λέκκα, η σύμβουλος του Δημάρχου επί θεμάτων πολιτισμού Άννα Βαγιωνά και στελέχη της Δνσης Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds