Διάφορα

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ:»ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ-ΟΙ ΜΟΥΣΕΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ»

By  | 

Γράφει:η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη

Ο κορυφαίος ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός πρωταγωνιστεί και σκηνοθετεί την παράσταση »Κωστής Παλαμάς-Οι μούσες που αγάπησα» και μεταφέρει στη σκηνή σημαντικές στιγμές από την ποιητική διαδρομή του Κωστή Παλαμά αλλά και την άγνωστη προσωπική και ερωτική ζωή του μεγάλου μας ποιητή.

Επί σκηνής μαζί του βρίσκονται επτά γυναίκες, ηθοποιοί και μουσικοί που ενσαρκώνουν τις μούσες που χαρίζουν έμπνευση στον ποιητή.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει και στη σκηνοθετική ματιά του Γρηγόρη Βαλτινού η οποία αναδεικνύει μοναδικές πτυχές της ζωής του Κωστή Παλαμά.

Το κείμενο της παράστασης έχει γράψει η συγγραφέας Μαρία Παναγιωτακοπούλου ενώ η πρωτότυπη μουσική με μελοποιημένα ποιήματα από την ερωτική ποίηση του Παλαμά ανήκει στον συνθέτη Σάκη Παπαδημητρίου.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ

Παίζουν: Κωστής Παλαμάς – Γρηγόρης Βαλτινός, Μαρία Βάλβη – Ιωάννα Στεφανάτου, Μούσα – Ευγενία Λιάκου. Τα τραγούδια ερμηνεύει η Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου.

Μουσικοί: Ιώ Κυριακίδου (πιάνο), Αριέτα Σαϊτά (βιολί), Στέλλα Τέμπρελη (τσέλο), Βικτώρια Κυριακίδου (φλάουτο),  Έλενα Λεώνη Παπαδημητρίου (άρπα).

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ

Η παράσταση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του ιδρύματος »Κωστής Παλαμάς» και σήμερα έκανε πρεμιέρα στο Αίθριο του Δήμου Κηφισιάς στο πλαίσιο των Μενανδρείων 2020.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ

Μετά το τέλος της παράστασης ο Δήμος Κηφισιάς βράβευσε τον σπουδαίο ηθοποιό με το βραβείο »Νίκος Κούρκουλος». Το βραβείο παράδωσε στον Γρηγόρη Βαλτινό ο γιος του Νίκου Κούρκουλου, Φίλιππος.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΤΙΝΟΣ-ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ


Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds