Άρθρα

«Σταματήστε τον πόλεμο του Πούτιν»: Γυμνόστηθη διαμαρτυρία μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ

By  | 

50 ακτιβίστριες διαμαρτυρήθηκαν για την ρωσική εισβολή

Η φεμινιστική ομάδα Femen πραγματοποίησε τόπλες διαμαρτυρία στο Παρίσι ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας στα σώματά τους και συνθήματα, 50 ακτιβίστριες συγκεντρώθηκαν στο Champ de Mars μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ. Τα συνθήματα έγραφαν «Σταματήστε τον πόλεμο του Πούτιν», «Φεμινίστριες ενάντια στον πόλεμο».

Στην ιστοσελίδα τους οι Femen, έγραψαν: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν κρατά αυτή τη στιγμή όλη την Ουκρανία όμηρο, άμαχοι σκοτώνονται και βασανίζονται. Δεν μπορούν να ξεφύγουν. Ο Πούτιν σβήνει μια χώρα από τον χάρτη».

Η διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε πριν μερικές ημέρες και βίντεο κάνουν τον γύρο του διαδικτύου. Το Visegrad24, το οποίο πόσταρε στιγμιότυπο από τη συγκέντρωση στο Twitter, υπενθύμισε ότι ο Πούτιν έχει έρθει αντιμέτωπος με τόπλες διαμαρτυρίες, το 2013. Τότε, φέρεται να είχε απαντήσει: «Μου άρεσε… Δεν κατάλαβα τι φώναζαν, ούτε καν είδα αν ήταν ξανθιές, μελαχρινές ή καστανές».

https://www.lifo.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds