Γέφυρα πολιτισμού

Δρόμοι στη Θεσσαλονίκη παίρνουν ονόματα δολοφονημένων γυναικών

By  | 

Σε μια συμβολική πράξη προβαίνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα κάτοικοι στη Θεσσαλονίκη, «αλλάζοντας» την ονομασία κεντρικών οδών με τα ονόματα των δολοφονημένων γυναικών, μετά και το σοκαριστικό έγκλημα με θύμα την 41χρονη Βίκυ, μέσα στο ουζερί που διατηρούσε.Advertisements

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, η οδός Μητροπόλεως… έγινε «Οδός Βασιλικής, θύμα γυναικοκτονίας στη Μεσκλά Χανίων 17.1.2021», ενώ αντίστοιχες εικόνες παρατηρούνται και σε μερικούς ακόμη από τους πιο γνωστούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, όπως: Τσιμισκή, πλατεία Αριστοτέλους, Καρόλου Ντηλ.

Τα ονόματα της Κάρολαιν, της Γαρυφαλλιάς, της Βασιλικής, της Τζεβριέ, της 48χρονης και πολλών ακόμα γυναικών που έχασαν τη ζωή τους από νυν ή πρώην συντρόφους, κοσμούν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης για να τονίσουν το πρόβλημα και να υπενθυμίσουν το μήνυμα: Καμία ανοχή, καμία λιγότερη.

Πηγή: olagiatingunaika.gr

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds