Άρθρα

Ουκρανία: γεννήθηκαν διδυμάκια σε καταφύγιο κατά τη διάρκεια βομβαρδισμού

By  | 

Όταν τα ρωσικά τανκς άρχισαν να κατευθύνονται προς την ουκρανική πρωτεύουσα, ο άμαχος πληθυσμός βρήκε καταφύγιο σε σταθμούς του μετρό, υπόγειες σήραγγες και αποθήκες, αναζητώντας προστασία και ασφάλεια από τους βομβαρδισμούς.

Ωστόσο, μία από τις πιο σοκαριστικές εικόνες είναι εκείνη των νεογέννητων μωρών που αντίκρισαν πρώτη φορά τη ζωή σε υπόγεια καταφύγια κατά τη διάρκεια βομβαρδισμών.

Μία τέτοια εικόνα είναι κι αυτή με τα δίδυμα αγοράκια που γεννήθηκαν στην αρχή της εβδομάδας και, αντί για την θαλπωρή του σπιτιού τους, κοιμούνται σε αυτοσχέδια στρώματα σκεπασμένα με κουβέρτες για να ζεσταθούν.

Τα διδυμάκια είναι ανάμεσα στα 8 μωρά που γεννήθηκαν τις τελευταίες μέρες στο Κίεβο σε καταφύγια της πόλης και λαμβάνουν την ιατρική περίθαλψη που χρειάζονται. 

Κατά τη διάρκεια της μέρας, οι σειρήνες χτυπούν κάθε λίγες ώρες ενώ βομβαρδίζονται κτίρια πολύ κοντά στα καταφύγια που βρίσκονται τα μωρά.

«Στο υπόγειο του μαιευτηρίου, σε συνθήκες μακριά από αυτές που αξίζει να έρθει στον κόσμο μια νέα ζωή, γεννιέται κάθε μέρα η ελπίδα… Υπερασπιζόμαστε ζωές και ανθρωπιά!», θα πει η πρώην Ουκρανή βουλευτής Hanna Hopko. Remaining Time-0:00FullscreenMute

Πηγή: walesonline.co.uk

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds