ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Νέες εργασίες αναβάθμισης σε τρεις σχολικούς χώρους του Δήμου Πεντέλης

By  | 

Συνεχίζεται τo πρόγραμμα συντήρησης και αναβάθμισης Πρωτοβάθμιων Σχολικών μονάδων της πόλης που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί η δημοτική αρχή. Οι εργασίες γίνονται με δαπάνες του Δήμου Πεντέλης και της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας ύψους 7.000 περίπου Ευρώ. Οι εργασίες είναι απαραίτητες για την αναβάθμιση των συνθηκών ασφάλειας και λειτουργικότητας των σχολείων και έγιναν στα ακόλουθα σχολεία του Δήμου:

  • Νηπιαγωγείο Νέας Πεντέλης, όπου υπήρξε η αποκατάσταση του χρόνιου προβλήματος εισροής υδάτων από τη στέγη. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής προγενέστερων κακοτεχνιών, με αποκάλυψη των εσωτερικών τμημάτων της στέγης, εντοπισμό των σημείων που έφεραν ζημιές στη στεγάνωση, καθώς και το σύστημα απορροής όμβριων υδάτων. Παράλληλα, έγινε υποστύλωση του υπάρχοντος σκελετού της στέγης, και αντικατάσταση σπασμένων κεραμιδιών.
  • 1o Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων, όπου έγινε αποκατάσταση του προστεγάσματος του κτίσματος που βρίσκεται πλησίον της εισόδου από την οδό Θερμοπυλών. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες επισκευής του σκελετού του προστεγάσματος με τοποθέτηση ικριωμάτων περιμετρικά και τοποθέτησης ανθυγρής γυψοσανίδας από την κάτω πλευρά του προστεγάσματος. Έγινε επίσης αποκατάσταση υποστυλωμάτων στην πρόσοψη αιθουσών διαδασκαλίας. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες καθαίρεσης των τμημάτων που είχαν υποστεί ρηγματώσεις και αποσάθρωση, συντήρησης του σιδηρού οπλισμού, αποκατάστασης των διατομών και συμπλήρωσης των επιχρισμάτων με ειδικό ρητινούχο και ινοπλισμένο κονίαμα.
  • Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης, όπου έγιναν οι ακόλουθες εργασίες:
    • Διευθέτηση και διαμόρφωση εσωτερικών χώρων και γραφείου.
    • Αποξήλωση υδραυλικών εγκαταστάσεων και διευθέτηση σωληνώσεων ύδρευσης και αποχέτευσης.
    • Κατασκευή μεταλλικής ράμπας για άτομα με κινητικά προβλήματα.
    • Αποκατάσταση της υγρασίας στην εσωτερική πλευρά των εξωτερικών τοίχων. Πραγματοποιήθηκαν εργασίες στεγάνωσης των τοίχων και της λιθοδομής εξωτερικά και εργασίες αποκατάστασης εσωτερικών επιχρισμάτων και χρωματισμών.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Οι εργασίες συντήρησης στα σχολικά κτήρια του Δήμου μας, είναι συνεχείς, ώστε να είναι ασφαλή και λειτουργικά για μαθητές και εκπαιδευτικούς.  Για το λόγο αυτό με πρόγραμμα και σχέδιο αποκαθιστούμε πλήρως τυχόν ζημιές ή φθορές  που παρατηρούνται μέσα από διαρκείς ελέγχους. Μέχρι τώρα έχει γίνει πολλή δουλειά, που συνεχίζεται εντατικά και καθημερινά και για την οποία ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιμιλία Λεονταρίτου, το Τεχνικό μου Σύμβουλο Περικλή Μπουρσινό, καθώς και τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds