ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Δήμαρχος Αμαρουσίου Θ. Αμπατζόγλου στην εφημερίδα Χτύπος: «Όσοι επιθυμούν να λειτουργήσουν διαλυτικά ή να θέσουν διχαστικά διλήμματα θα έχουν την τύχη των προηγούμενων εκλογών»

By  | 

Θ. Αμπατζόγλου: «Όσοι επιθυμούν να λειτουργήσουν διαλυτικά ή να θέσουν διχαστικά διλήμματα θα έχουν την τύχη των προηγούμενων εκλογών»

Ποιος είναι ο απολογισμός της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου για τη διαχείριση της κακοκαιρίας «Ελπίς»;

Είναι γεγονός πως πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα έπληξαν την πατρίδα μας και ιδιαιτέρως τον αστικό κορμό της Αττικής. Νομίζω πως κανείς Δήμος δεν θα μπορούσε να είναι έτοιμος 100% για μία τέτοια θεομηνία, ωστόσο στο Μαρούσι καταφέραμε να βάλουμε προτεραιότητες και να προασπίσουμε την ανθρώπινη ζωή συνδράμοντας περίπου 150 ιατρικά και εξαιρετικά κοινωνικά περιστατικά. Ο αποχιονισμός των 280 και πλέον χιλιομέτρων του δημοτικού μας οδικού δικτύου έγινε με προγραμματισμό και στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας σε σύντομους χρόνους, με κυρίαρχη στόχευση τις κεντρικές αρτηρίες και στη συνέχεια τις μικρότερες οδούς. Είναι σαφές πως το πλαίσιο λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρέπει να αναβαθμιστεί και να προσαρμοστούμε πλέον στην κλιματική αλλαγή, καθώς οι πολίτες περιμένουν αποτελέσματα και δεν ενδιαφέρονται για τις συναρμοδιότητες ή τη σύγχυση ρόλων. Για το θέμα αυτό έχουμε καταθέσει πρόταση στα θεσμικά μας όργανα.

Μιλώντας για έκτακτα καιρικά φαινόμενα, πώς προχωράει το αντιπλημμυρικό έργο διευθέτησης του Ρέματος Σαπφούς;

Είχαμε τη δέσμευση της Περιφέρειας Αττικής πως η δημοπράτηση του έργου θα γινόταν στις αρχές του έτους 2022. Είμαστε σίγουροι πως ο Περιφερειάρχης Αττικής και τέως Δήμαρχος του Αμαρουσίου που γνωρίζει πολύ καλά το πρόβλημα θα επιταχύνει τις διαδικασίες που καθυστερούν.

Βλέπουμε πως προχωράτε δυναμικά στην ανανέωση του Δημοτικού σας στόλου. Η χρηματοδότηση προέρχεται από κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα;

Η ανανέωση του Δημοτικού μας στόλου πραγματοποιείται τουλάχιστον μέχρι σήμερα με ιδίους πόρους. Το νοικοκύρεμα των οικονομικών μας, έφερε άμεσα αποτελέσματα για τους συμπολίτες μας. Διευθετήσαμε δάνεια πολλών εκατομμυρίων ευρώ, μαζέψαμε τα περιττά έξοδα  και αυτό μας επέτρεψε να επιστρέψουμε αυτά τα κέρδη στους Μαρουσιώτες σε υποδομές και υπηρεσίες. Πέρσι προμηθευτήκαμε 3 νέα λεωφορεία Δημοτικής Συγκοινωνίας, και φέτος 17 νέα Οχήματα και 6 νέα Μηχανήματα Έργου που ρίχνονται στη μάχη για την καθαριότητα και τον περιβάλλον. Είμαστε προσηλωμένοι στις δεσμεύσεις μας και περήφανοι για τους στόχους που πετυχαίνουμε.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο η μείζων αντιπολίτευση αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο υποψηφιότητας για τις δημοτικές εκλογές 2023 προερχόμενης από το «γαλάζιο» στρατόπεδο. Θέλετε να το σχολιάσετε;

Θα σας απαντήσω όπως απάντησα και στο δημοτικό συμβούλιο. Αφενός η τοπική αυτοδιοίκηση δεν πρέπει να έχει χρώματα. Και αυτό το απέδειξα πρώτος εγώ από την πρώτη ημέρα διοίκησης στον Δήμο με τη συμπόρευση τεσσάρων δημοτικών παρατάξεων σε μία, για το καλό των Δημοτών. Αφετέρου, στη δημοκρατία όποιος επιθυμεί μπορεί να παρουσιάσει την πρότασή του και να κριθεί από τους πολίτες. Όμως επεσήμανα και το εξής: πως όποιος το αποφασίσει, θα εκτεθεί με όλη τη σημασία της λέξεως. Τέλος τόνισα πως όσοι επιθυμούν να λειτουργήσουν διαλυτικά ή να θέσουν διχαστικά διλήμματα θα έχουν την τύχη των προηγούμενων εκλογών. Οι πολίτες το 2019 επέλεξαν μία Δημοτική Αρχή σοβαρή, με ήθος και πρόγραμμα που έχει στο επίκεντρο τον Πολίτη και όχι τον Δήμαρχο. Το έργο μας είναι σπουδαίο, είναι σημαντικό, είναι καθημερινό και θα κριθούμε για αυτό, απέναντι σε οποιαδήποτε άλλη πρόταση «μη έργου».​

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds