ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον νέο Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγο Π. Νιάφα και τον Διευθυντή Περιφερειακής Διοίκησης Αττικής Δ. Πατράκη

By  | 

Γ. Πατούλης: « Με στενή συνεργασία και διακριτούς ρόλους συνεπικουρούμε με όλες μας τις δυνάμεις το δύσκολο έργο που καλείται να επιτελέσει το αξιόμαχο πυροσβεστικό σώμα για την καλύτερη προστασία των πολιτών»

Συνάντηση με τον νέο Συντονιστή Επιχειρήσεων Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγο Π. Νιάφα και τον Διευθυντή Περιφερειακής Διοίκησης Δ. Πατράκη, πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους μετά από τις πρόσφατες κρίσεις στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, αφού συνεχάρη τους ανώτερους αξιωματικούς για την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους, επισήμανε πως η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι σημαντική για την ασφάλεια των πολιτών. Ο κος Πατούλης επισήμανε ότι από την πλευρά της η Περιφέρεια Αττικής είναι απολύτως προσηλωμένη στην προοπτική της στενής συνεργασίας με την Πυροσβεστική, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να είναι διακριτοί οι ρόλοι κάθε φορέα που συμμετέχει σε αυτό το πλέγμα ασφαλείας της ζωής των πολιτών.

Επιπλέον, ο κος Πατούλης τόνισε ότι ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής είναι πάντα έτοιμος να συνδράμει επικουρικά στις ανάγκες του Πυροσβεστικού Σώματος, όπου και όποτε ζητηθεί. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην πρόσφατη ενίσχυση του Πυροσβεστικού στόλου από την Περιφέρεια Αττικής με 35 οχήματα διαφόρων τύπων που χρηματοδοτήθηκαν από το ΠΕΠ Αττικής, με συνολικό προϋπολογισμό 5 εκ. ευρώ.

Τέλος, αναφέρθηκε στη δημιουργία  του νέου Κέντρο Πολιτικής Προστασίας  της Περιφέρειας στο Μαρούσι, όπου με την υλοποίησή του θα μπορούν να αξιοποιηθούν όλα τα σύγχρονα μέσα τεχνολογίας, προκειμένου να λειτουργεί ως πρότυπο συντονιστικό κέντρο διαχείρισης κρίσεων.

« Με στενή συνεργασία αλλά και διακριτούς ρόλους συνεπικουρούμε με όλες μας τις δυνάμεις στο δύσκολο έργο που καλείται να επιτελέσει το αξιόμαχο πυροσβεστικό σώμα για την καλύτερη προστασία των πολιτών», τόνισε ο Περιφερειάρχης Αττικής, υπογραμμίζοντας ότι «εμείς, ως Περιφέρεια, θα συνεχίσουμε να τηρούμε όλες τις αρμοδιότητές μας στο ακέραιο και σε συνεργασία με όλους τους συναρμόδιους φορείς πολιτικής προστασίας της Πολιτείας και τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των Δήμων, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με απόλυτη προτεραιότητα να διασφαλίζουμε στο ακέραιο τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της Αττικής».

Από την πλευρά τους, ο νέος Συντονιστής Επιχειρήσεων Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος υποστράτηγος Π. Νιάφας και ο Διευθυντής Περιφερειακής Διοίκησης Δ. Πατράκης, ευχαρίστησαν τον κ. Πατούλη για την συνάντηση αλλά και την διαρκή και καθοριστική συμβολή της Περιφέρειας στο Πυροσβεστικό Σώμα, επισημαίνοντας και αυτοί με την σειρά τους την ανάγκη για στενή συνεργασία στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds