Άρθρα

Κώστας Κλεφτογιάννης:Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός

By  | 

Ο ηθοποιός Κώστας Κλεφτόγιαννης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, μετά από επιπλοκές που προκάλεσε ο κορονοϊός. Κατά την διάρκεια της πολυετούς καριέρας του, είχε υπάρξει πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεάτρου, του Παντελή Βούλγαρη, αλλά και στενός συνεργάτης του Γιάννη Τσαρούχη.

Γεννημένος στην Καλαμάτα, σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Πέλου Κατσέλη και παρακολούθησε σεμινάρια θεάτρου στη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, βρέθηκα και στο Μόντρεαλ για μία συνεργασία με το «Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο», ενώ η πρώτη του εμφάνιση στη σκηνή ήταν το 1970, στο έργο του Ν. Περγιάλη «Το Νυφιάτικο Τραγούδι».

Στην Ελλάδα επέστρεψε το 1971, για να υποδυθεί τον Αίμονα στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή στο Θέατρο Μπουρνέλλη, ενώ συνεργάστηκε και με το θέατρο Στοά του Θανάση Παπαγεωργίου. Εκεί υποδύθηκε τον Καλλίμαχο στον «Μανδραγόρα» του Μακιαβέλι και τον Έγκλειστο στους «Παγιδευμένους» του Λ. Κουρετζή. Με το Θίασο Γιώργου Κωνσταντίνου έπαιξε, μεταξύ άλλων, στο «Μανωλάκης ο Βομβιστής» του Α. Σακελλάριου. Συνέχισε με τον θίασο της Έλσας Βεργή (1973-1979) παρουσιάζοντας και σε περιοδεία τον «Χορό» του Ζακόπουλου, τη σύνθεση «Μορφές αρχαίου δράματος», τη «Μήδεια» (Κρέων), τη «Θεοφανώ» του Τερζάκη, την «Ιφιγένεια εν Ταύροις» (Πυλάδης) και την «Ανδρομάχη» (Ορέστης).

Με τον θίασο της Αλίκης Γεωργούλη στο θέατρο «Αποθήκη» έπαιξε στο «Κάζο Κλίνικο» του Μπουτζάτι (Μασκερίνι) και στην «Κωμωδία της Τράπεζας» του Ντύρενματ. Με τη «Σκηνή», σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή, υποδύθηκε στο «Συμφορά από το πολύ μυαλό» του Γκριμπογέντοφ τον Πλατόν Μιχαϊλοβιτς Μπόριτς.

πηγή:https://www.monopoli.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds