ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Δήμος Πεντέλης: Υλοποιείται η υπογείωση των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος

By  | 

Η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά, από τον πρώτο χρόνο της θητείας της, επεδίωξε και τελικά πέτυχε να χρηματοδοτηθεί ένα μεγάλο έργο υπογείωσης των καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Τον Αύγουστο του 2020, ο τότε Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης έδωσε την κατ αρχή έγκριση του και έκτοτε σε διαρκή συνεργασία με το ΔΕΔΔΗΕ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας οριστικοποιήθηκε το φυσικό αντικείμενο του έργου και η χρηματοδότησή του.

Τα οφέλη της υπογείωσης είναι προφανή: 

  • Η ασφάλεια του δικτύου, 
  • Ο μηδενισμός σχεδόν των βλαβών, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, 
  • Η εξάλειψη κινδύνων διακοπής ρεύματος από πτώσεις δέντρων, όπως συμβαίνει κατά τη διάρκεια χιονοπτώσεων
  • Η εξάλειψη πιθανότητας πρόκλησης πυρκαγιάς από τους σπινθήρες καλωδίων μεταφοράς ρεύματος, πράγμα που συμβαίνει πολύ συχνά το καλοκαίρι.

Το έργο περιλαμβάνει υπογείωση καλωδίων μεταφοράς ρεύματος συνολικού μήκους 115 χιλιομέτων και ειδικότερα:

(α) Υπογειοποιείται το σύνολο του δικτύου μέσης τάσης του Δήμου μας συνολικού μήκους 34,5 χιλιομέτρων.

(β) Υπογειοποιείται πολύ μεγάλο τμήμα του δικτύου χαμηλής τάσης, συνολικού μήκους 80,5 περίπου χιλιομέτρων.

Τα φωτιστικά που θα αντικατασταθούν, θα είναι χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας, κάτι που μειώνει σημαντικά το ενεργειακό κόστος για το Δήμο μας.

Το έργο έχει αρχικό  προϋπολογισμό 20,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται κατά 50% από το ΕΣΠΑ και κατά 50% από τον ΔΕΔΔΗΕ.

Είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει ποτέ στην πόλη μας, ένα αναπτυξιακό έργο που αλλάζει τη μορφή του Δήμου μας και έχει αρχίσει ήδη να εκτελείται από τη νότια πλευρά της πόλης μας, επί της οδού Ζωοδόχου Πηγής.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds