Δήμος Κηφισιάς

ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ

By  | 

Η στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών που δοκιμάστηκαν από  την καταστροφική φωτιά της 3ης Αυγούστου  συνεχίζεται. Η Κοινωνική Υπηρεσία και το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Κηφισιάς  με την υποστήριξη της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί», εξασφάλισε τη ετήσια διάθεση δωροεπιταγών σε super market για προμήθεια ειδών, σε οικογένειες  πυρόπληκτων που έχουν ανήλικα παιδιά και αποδέχτηκαν τη χορηγία. Συγκεκριμένα, για τις τετραμελείς οικογένειες, οι δωροεπιταγές είναι της τάξεως των 200 ευρώ μηνιαίως, για τις τριμελείς 150 ευρώ και για τη μία μονογενεακή 100 ευρώ μηνιαίως. Συνολικά υποστηρίζονται μέσω της χορηγίας 12 άτομα.

Την Τετάρτη 9/2/2022 με προκαθορισμένα ραντεβού, λόγω των μέτρων για την πανδημία πραγματοποιήθηκε η διανομή δωροεπιταγών σε super market που αφορούν στο πρώτο 3μηνο του έτους, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Σταύρου Ζαπάντη, του Κοινωνικού Λειτουργού της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» Ιωάννη Ματαλιωτάκη, της Προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας Ζωής Παπαδάτου και της Κοινωνικής Λειτουργού του Κέντρου Κοινότητας, Λίνας Ζέρβα.

Ο κ. Ζαπάντης ευχαρίστησε εκ μέρους του Δήμου και του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» για την προσφορά της. «Είναι πολύ σημαντικό να σας έχουμε συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας να ανακουφίσουμε κατοίκους που δοκιμάστηκαν από την πρόσφατη καταστροφική πυρκαγιά» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Ματαλιωτάκης από την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» επεσήμανε, πως η στήριξη στις πυρόπληκτες οικογένειες υλοποιείται χάρη στις ευγενικές δωρεές ιδιωτών και εταιρειών που έσπευσαν να αγκαλιάσουν τις πρωτοβουλίες της Ένωσης για τις πυρόπληκτες περιοχές. Πρόσθεσε επίσης πως πέραν της οικονομικής ενίσχυσης θα καλυφθούν επιπλέον ανάγκες για οικιακές  και ηλεκτρονικές συσκευές στις συγκεκριμένες οικογένειες και θα τους παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη μέσω της  Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds