Θέατρο

«Ευαίσθητη Ισορροπία»

By  | 

του Edward Albee.

Θεατρική σκηνή Αντώνη Αντωνίου

————————————————————————

Συνέντευξη Ελένης Κούστα στον ρόλο της Julia.

από την Λία Τσεκούρα

  1. Τι σκεφτήκατε όταν σας πρότειναν να συμμετέχετε στο στην «Ευαίσθητη Ισορροπία»;

Να μια πολύ ωραία συνεργασία με ανθρώπους που εκτιμώ και ένα υπέροχο έργο

  • Έχετε κοινά στοιχεία με τη Julia;

Με την Τζούλια φαινομενικά δεν έχω κοινά στοιχεία, στην προσπάθεια μου να την συναντήσω ισχυροποίησα στοιχεία του ρόλου που αφορούν κυρίως τις σχέσεις που ισχύουν ανάμεσα σε μια οικογένεια. Η βασική μου αναφορά έχει να κάνει με την σχέση πατέρα – κόρης και την ανάγκη αυτής της γυναίκας να ελευθερωθεί από τα στερεότυπα της οικογένειας στην οποία ζει. Ανεπιτυχώς φυσικά.

  • Πόσο ευαίσθητη είναι η ισορροπία στην καθημερινή μας ζωή;

Πιο ευαίσθητη από ποτέ! Μεγαλώνω δύο κορίτσια 16 και 12 χρονών και ένα κουτάβι την Μπελ, συμπορεύομαι με τον άντρα μου εδώ και 18 χρόνια και προσπαθώ να διατηρήσω την ενσυναίσθηση μου και την ισορροπία μου ανάμεσα στο μέσα και το έξω. Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή, βίαιη. Στην προσπάθεια μου να αντιμετωπίσω την καθημερινότητα προσπαθώ να μη χάνω την συνολική εικόνα. Δεν μ´αρέσει να φοβάμαι και να μεγαλώνω τα παιδιά μου σε ένα τέτοιο καθεστώς. Από την άλλη η οριοθέτηση και η γείωση σε σχέση με την τέχνη μου, απαιτεί κοπιαστική και προσωπική εργασία.

  • Υπάρχει ο «ρόλος των ονείρων» σας;

Ρόλος; Πάρα πολλοί ρόλοι!! Λατρεύω το ρεπερτόριο, λατρεύω τα μεγάλα κείμενα, την συνθετότητα της σκέψης ενός μεγάλου συγγραφέα από τη μία, και την αποκάλυψη της διαδρομής ενός ρόλου λέξη λέξη, δράση δράση, από την άλλη. Λατρεύω τους σκανδιναβούς – αυτό χρήζει ψυχανάλυσης – το αρχαίο δράμα, το παράλογο, τον Σαίξπηρ, τον Τσέχωφ.

  • Ποιος είναι το πρώτο θεατρικό έργο που σας έρχεται στη μνήμη;

» Η φαλακρή τραγουδίστρια» του Ιονέσκο.

  • Τι σημαίνει το θέατρο για εσάς;

Το θέατρο για μένα είναι η προσωπική μου απόλυτη ελευθερία. Είναι η αποποίηση όλων των ρόλων της ζωής μου χωρίς καμία ενοχή και η ηδονή της δημιουργίας ενός «άλλου» ρόλου που αναπνέει αυτές τις 2 ώρες της παράστασης μόνο μέσα από εμένα.

  • Μας δίδαξε κάτι η περιπέτεια της πανδημίας;

Τι μπορεί να διδάξει μια πανδημία; Η απόλυτη μοναξιά την ώρα που ξεψυχάς; Τι μπορεί να διδάξει η απώλεια; Η αρρώστια; Η φτώχεια; Η ανισότητα; Η αδικία; Θέλω να πω, πως η διδαχή μπορεί να συμπορευτεί με το σκοτάδι; Χριστιανικά; Τιμωρητικά; Παραδειγματικά; Αυτό το «μαθαίνω από το πάθημα» έχει και ένα όριο! Δεν παρατάω το παιδί μου με το δάχτυλο στην πρίζα να χτυπηθεί από το ρεύμα για να μάθει. Μεγάλη συζήτηση…

“Ευαίσθητη Ισορροπία”

του Έντουαρντ Άλμπι

Η Θεατρική Σκηνή θα παρουσιάσει φέτος στο ομώνυμο θέατρό της στην οδό Νάξου 84, το έργο του Έντουαρντ Άλμπι

“Ευαίσθητη Ισορροπία”

Ένα αριστουργηματικό έργο που βραβεύτηκε με Πούλιτζερ και είναι από τα σημαντικότερα έργα του σύγχρονου παγκόσμιου θεάτρου.

Υπόθεση: §

Παρασκευή βράδυ και στο σπίτι του Τόμπυ και της Άγκνες, που έχει εγκατασταθεί και η Κλαίρη η αλκοολική αδερφή της, θα εισβάλλουν ξαφνικά ο Χάρρυ και η Έντα, οι δυο καλύτεροι τους φίλοι που έχουν πάθει κρίση πανικού. Το άλλο βράδυ επιστρέφει και η κόρη τους, Τζούλια, μετά από το τέταρτο διαζύγιο της. Μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο θα συγκρουστούν αποκαλύπτοντας όλα τα κρυφά πάθη, τα ψέματα και τους συμβιβασμούς.

Το έργο ανεβαίνει σε: 

Μετάφραση: Αθανασία Καραγιαννοπούλου

Σκηνοθεσία: Αντώνης Αντωνίου

Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Κασσαπάκης

Φωτισμοί: Μαριέττα Παυλάκη

Φωτογραφίες : Νίκος Κόκκας

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού

Παίζουν οι ηθοποιοί:  Αντώνης Αντωνίου, Νατάσα Ασίκη, Στέλλα Παπαδημητρίου, Ηλίας Κατέβας, Ειρήνη Κονίδου, Ελένη Κούστα

Ώρες & μέρες παραστάσεων:

Παρασκευή & Σάββατο 21.00

Κυριακή 20.00

Εισιτήρια: 15 ευρώ, φοιτητικό 10 ευρώ 

Πρόσβαση: τρόλεϊ 3,5,11,14 στάση πλατεία Κολιάτσου, λεωφορεία 608,622 

Ηλεκτρικός: στάση Κάτω Πατήσια 

Πάρκινγκ κοντινό Πατησίων 276 (Πατησίων και Σκιάθου)

Η θεατρική σκηνή Αντώνη Αντωνίου  λειτουργεί ως αμιγώς COVID FREE χώρος με πληρότητα 100%, μόνο για εμβολιασμένους και νοσήσαντες με πιστοποιητικό σε ισχύ.

Στην παράσταση και στους χώρους του θεάτρου θα τηρείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο , υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους του θεάτρου.

https://www.ticketmaster.gr/ticketmaster_se_2005480.html

• Απαγορεύεται η μεταφορά και χρήση οπτικοακουστικών και φωτογραφικών μέσων(βίντεο ή μαγνητοφώνηση ή φωτογράφιση της παράστασης ).

Θεατρική σκηνή Αντώνη Αντωνίου

Νάξου 84, Αθήνα 112 55

21 0223 6890

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds