ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ευρεία σύσκεψη στελεχών της Περιφέρειας Αττικής και της Ομάδας Εργασίας του Ι.Σ.Α με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Ασθενών, συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ

By  | 

Γ. Πατούλης: « Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για ένα ισχυρό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο οποίο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά, η τοπική αυτοδιοίκηση»

Ο κρίσιμος ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια  ενδυνάμωσης του Συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπογραμμίστηκε κατά  την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, με τη συμμετοχή της Ομάδας Εργασίας του Ι.Σ.Α, στελεχών της Περιφέρειας  και των εκπροσώπων των Συλλόγων Ασθενών.

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη για αποκατάσταση της σωστής παρακολούθησης των χρονίως πασχόντων που ατόνησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ειδικότερα έγινε ενημέρωση, σχετικά με το Δίκτυο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, του ΙΣΑ και του ΙΣΠ, τα πρωτόκολλα για την covid-19, τα νέα αντιϊκά φάρμακα που είναι διαθέσιμα, για τον ασθενή καθώς και τον κατ’ οίκον εμβολιασμό. Τονίστηκε μεταξύ άλλων, η ανάγκη να αποκατασταθεί το δικαίωμα συνταγογράφησης από τους ιδιώτες ιατρούς, στους ανασφαλίστους συμπολίτες μας που αποτελούν μια ευαίσθητη ομάδα του πληθυσμού.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Ασθενών αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι χρόνιοι πάσχοντες, το διάστημα της πανδημίας. Όπως επισημάνθηκε, η δυσκολία πρόσβασης στις δομές υγείας και η ατόνηση των προληπτικών ελέγχων, οδήγησε ένα ποσοστό των ασθενών σε υποτροπή της νόσου. Τονίστηκε η ανάγκη να αποκατασταθεί η σωστή παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων και να δοθεί έμφαση στην πρόληψη των επιπλοκών. Τέθηκε επίσης το σοβαρό ζήτημα, της έλλειψης αίματος που εντάθηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα, στους πολυμεταγγιζόμενους ασθενείς. Ο κ. Πατούλης, επεσήμανε ότι η Περιφέρεια Αττικής και ο ΙΣΑ θα εντείνουν την προσπάθεια για συγκέντρωση αίματος ,με τις αιμοδοσίες που διοργανώνονται συστηματικά, στο πλαίσιο του «Όλοι μαζί Μπορούμε», οι οποίες κάλυψαν σημαντικές ανάγκες κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ειδικότερα ο κ. Πατούλης, τόνισε τα εξής:

«Η μεγάλη υγειονομική κρίση που εκλήθη να αντιμετωπίσει η χώρα μας, μαζί με την υπόλοιπη ανθρωπότητα έχει δυσχεράνει τη σωστή περίθαλψη των ασθενών που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις. Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί έμφαση, στην πρόληψη και τη σωστή παρακολούθηση των χρονίως πασχόντων. Επίσης επιβάλλεται να υποστηρίξουμε τις πιο ευαίσθητες ομάδες των ασθενών όπως είναι για παράδειγμα, οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας, διευκολύνοντας την πρόσβασή τους στις δομές υγείας. Η πανδημία ανέδειξε την ανάγκη για ένα ισχυρό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο οποίο μπορεί να συμβάλλει σημαντικά και η τοπική αυτοδιοίκηση. Ενώνουμε τις δυνάμεις του επιστημονικού κόσμου και της τοπικής αυτοδιοίκησης προς όφελος του ασθενή και της δημόσιας υγείας

Στη σύσκεψη, εκ μέρους των Συλλόγων Ασθενών συμμετείχαν συμμετείχαν οι κ.κ. Γ.Καπετανάκης, Α.Παπά, Β.Μυρίλα, Χ.Θεοδωριδου, Π.Μιχαλοπούλου, Α.Κοντιδοπούλου, Μ.Σπανίδου, Δ.Μαγγίνας, Ολγα Οικονόμου. Εκ μέρους του Δ.Σ του ΙΣΑ οι κ.κ. Φ. Πατσουράκος Α’ Αντιπρόεδρος, Ι.Κεχρής, Τ.Χατζής, Λ.Μαρκάκη .

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds