ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ: Νέα επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους – Τηλέφωνα ανάγκης – Οδηγίες προς τους πολίτες

By  | 

Επιδείνωση προβλέπεται να παρουσιάσει ο καιρός, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, από αργά το βράδυ της Δευτέρας 07-2-2022 έως τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (09-02-2022), με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 8 με 10 μποφόρ, τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες καθώς και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Ο Δήμος Βριλησσίων, σύμφωνα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας, εφιστά την προσοχή και συστήνει στους πολίτες: 

–Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

–Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

–Nα αποφύγουν (κατά το δυνατόν) να παρκάρουν τα οχήματά τους κάτω από δέντρα.

–Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων.

Σε περίπτωση ανάγκης από την εξέλιξη των καιρικών φαινόμενων οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

• Πολιτική Προστασία Δήμου Βριλησσίων: 6942 475475

• 199 Περιστατικά έκτακτης βοήθειας Πυροσβεστική Υπηρεσία.

• 800 400 4000 για βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης μπορείτε να επικοινωνείτε με τη ΔΕΔΔΗΕ ή διαδικτυακά στο σύνδεσμο:https://apps.deddie.gr/PowerCutReportWebapp/index.html

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

https://www.facebook.com/vrilissia.gr
https://www.instagram.com/dimosvrilission

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds