Θέατρο

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ

By  | 

Γράφει: η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη και η Αγγελική Μεταξά

1. Είστε ένας ηθοποιός που έχει πρωταγωνιστήσει σε πάρα πολλές παραστάσεις και σίγουρα δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην σας έχει δει έστω και μία φορά στο θέατρο. Πώς νιώθετε γι ‘αυτό;

Ευγνώμων που υπηρετώ αυτό που αγαπώ και αυτό που μου αρέσει.

2. Ηθοποιός γιατί;

Γιατί αυτό ήθελα να κάνω, αυτό με μάγεψε και αποφάσισα πως αυτό θα με ακολουθήσει και θα το ακολουθήσω ως το τέλος.

3. Κωμωδία, δράμα, μιούζικαλ. Υπάρχει κάποιο είδος που προτιμάτε ή αρκεί που κάνετε θέατρο;

Όχι, τα αγαπώ όλα γιατί όλα είναι θέατρο. Δεν υπάρχουν διακρίσεις και ομάδες, σοβαρό ή ελαφρύ, κουλτουριάρικο ή μη. Όλα έχουν να κάνουν με μία σκηνή, με ένα κείμενο και με ταλαντούχους συντελεστές.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ

4.  Έχετε δηλώσει πως αν δεν ήσασταν ηθοποιός θα κάνατε κάτι που έχει σχέση με τα παιδιά, κάτι παιδαγωγικό. Να υποθέσω πώς έπαιξε ρόλο στην απόφασή σας για τη διδασκαλία θεάτρου;

Ναι φυσικά. Υπάρχει ωραιότερο πράγμα από το να μπορείς να μεταδόσεις τα όσα έχεις ζήσει σε νέα παιδιά που διψούν να μάθουν θέατρο? Όπως αντιλαμβάνεστε και αυτό γύρω από το θέατρο είναι. Δεν ζω χωρίς αυτό. Πορεύομαι μέσα στο θέατρο για το θέατρο.

5.  Σας έχουμε δει και σαν σκηνοθέτη. Πώς είναι για έναν ηθοποιό να σκηνοθετεί συναδέλφους του;

Δημιουργικό πολύ και εάν έχεις καταφέρει να κερδίσεις την εμπιστοσύνη τους, μπορείς να κάνεις μαγικά πράγματα γιατί μπ0ορείς να τους ξεκλειδώσεις, ακριβώς επειδή είναι συνάδελφοι και τους γνωρίζεις.

6. Υπάρχει κάποιος ρόλος από την μέχρι τώρα πορεία σας, που ξεχωρίζετε, που τον »κουβαλάτε» μαζί σας;

Όλοι οι ρόλοι είναι το ίδιο αγαπημένοι, το ίδιο ξεχωριστοί. Το κάθε θεατρικό μου  ταξίδι με έχει βοηθήσει να πάω παραπέρα. Πάντα μαθαίνεις και κάτι καινούριο.

7. Φέτος σας βλέπουμε στην παράσταση » Σκηνές από έναν γάμο». Μιλήστε μας λίγο για το έργο.

Έχω την χαρά να σκηνοθετώ , να μεταφράζω αλλά και να παίζω σε αυτό το υπέροχο και τόσο δυνατό έργο του κορυφαίου Ingmar Bergman, μαζί με την Παυλίνα Χαρέλα, ένα ταλαντούχο πλάσμα . Είμαστε μαζί σε αυτό το ταξίδι δύο χρόνια, με sold out. Στην Αττική θα το παίξουμε  μόνο μία φορά, στο Άλσος Νέας Σμύρνης , στο πλαίσιο των Ιωνικών Γιορτών 2020, στις 4 Σεπτεμβρίου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ »ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΓΑΜΟ»

8.  Στο έργο αυτό έχετε κάνει τη μετάφραση, τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστείτε. Τριπλή ιδιότητα. Δεν είναι λίγο δύσκολο να σκηνοθετείς τον εαυτό σου;

Ναι δεν είναι η πρώτη φορά. Και στην Παριζιάνα το ίδιο έκανα. Με ιντριγκάρει , με την καλή έννοια, όλο αυτό. Είναι δημιουργική και απόλυτα εμπνευσμένη στιγμή. Πάντα είναι δύσκολο να σκηνοθετείς τον εαυτό σου γιατί το μυαλό σου είναι στο να φροντίσεις τους άλλους και άρα αφήνεις τον εαυτό σου τελευταίο.

9. Στο έργο βλέπουμε την ιστορία ενός ζευγαριού σε ένα διάστημα είκοσι χρόνων και πως η σχάση τους εξελίσσεται μέσα σε αυτά τα χρόνια.  Μέσα από διάφορα, μικρά πράγματα διαπιστώνουν το χάσμα που υπάρχει μεταξύ τους. Πόσο εύκολο πιστεύετε ότι είναι να κρατηθούν οι ισορροπίες σε μία σχέση και οι γερές βάσεις που αυτή έχει με την πάροδο των χρόνων;

Δεν είναι εύκολο, θέλει πείσμα, υπομονή, επιμονή, πάθος και προσήλωση σε αυτό που χτίζεις. Να το χτίσεις όμορφα, με εμπιστοσύνη, να γίνει δυνατό στο πέρασμα του χρόνου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΛΟΥΔΑΡΟΣ

10. Έχετε κάνει τεράστιες επιτυχίες στην μέχρι τώρα πορεία σας. Υπάρχει το άγχος για το ποια θα είναι η επόμενη δουλειά και αν θα είναι το ίδιο επιτυχημένη;

Εμείς οι καλλιτέχνες είμαστε όντα αγχωτικά και ανασφαλή γιατί το ίδιο το επάγγελμα είναι ανασφαλές και αβέβαιο. Ονειρευόμαστε πάντα την επόμενη ημέρα, όμως ζούμε σε δύσκολες και αβέβαιες ημέρες.

11. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Θα βρίσκομαι από τον Οκτώβριο  στο θέατρο Αλκυονίς, στο έργο ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΖΥΓΙΩΝ , με τον Μέμο Μπεγνή και την Ματίνα  Νικολάου, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή.

*Ευχαριστούμε την κ. Λεμπέση για τη συμβολή της για την πραγματοποίηση αυτής της συνέντευξης.

**Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρης της συνέντευξης χωρίς την αναφορά του site.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds