ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ

“Οι Κοινωνικές Υπηρεσίες συνέχισαν να επιτελούν το έργο τους παρά την πρωτοφανή κακοκαιρία”

By  | 

Παρά την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε την Αττική οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λυκόβρυσης- Πεύκης συνέχισαν να επιτελούν το έργο τους στο βαθμό του εφικτού με τη συνδρομή εθελοντών και με τη σημαντική συνεπικουρία του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής και της Περιφέρειας Αττικής. Μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε μεταφορά χρόνια αιμοκαθερόμενων ασθενών προς μονάδες αιμοκάθαρσης, προσφορά γευμάτων σε όσους είχαν ανάγκη,  η στήριξή άστεγου συνανθρώπου, στον οποίον δόθηκε στέγη και τροφή τις ημέρες της κακοκαιρίας, ενώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου συνέχισε να λειτουργεί και να ενημερώνει τους δικαιούχους για τις ώρες λειτουργίας του. Αυτές οι ενέργειες πραγματοποιούντο όσο τα συνεργεία του Δήμου έδιναν τη μάχη με τα χιόνια για να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης- Πεύκης και Γενικός Γραμματέας της ΠΕΔ Αττικής δήλωσε σχετικά: «Πέραν των συνεργείων του Δήμου που εργάστηκαν σκληρά, προκειμένου να καθαριστεί το χιόνι και να απομακρυνθούν τα σπασμένα κλαδιά, οι Κοινωνικές μας Υπηρεσίες εργάστηκαν μαζί με τους εθελοντές μας και σε συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες προσκειμένου να σταθούν δίπλα στις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας και αξίζουν συγχαρητηρίων. O στόχος μας είναι στην επόμενη τέτοια συγκυρία να μπορούμε να βοηθήσουμε περισσότερους, ακόμη περισσότερο.»

Η Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Νότα Σοκορέλη δήλωσε σχετικά: «Ευχαριστούμε τους δημότες για την κατανόηση των αντικειμενικών αδυναμιών. Ευχαριστούμε επίσης τους εθελοντές, τους εργαζόμενους του Δήμου για τις πολύωρες και ακάματες προσπάθειες τους, τη δημοτική αρχή για την ηθική και ουσιαστική υποστήριξη αλλά και κάθε έναν και κάθε μια ξεχωριστά από οποιοδήποτε πόστο βοήθησαν στο να ξεπεράσουμε αυτόν τον σκόπελο».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds