Θετική ψυχολογία

Ακόμα και αν δεν τα κατάφερες σήμερα, θα έρθουν και άλλες ευκαιρίες…

By  | 

Γράφει η Χριστίνα-Άννα Φωτιάδη

Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τις σχολές. Πολλοί μαθητές έβαλαν τέλος στην αγωνία τους και την αγωνία διαδέχτηκε η χαρά. Μια νέα ζωή ξεκινάει. Η φοιτητική ζωή.

Μετά από μια ομολογουμένως ιδιαίτερη χρονιά, έδωσες τον καλύτερό σου εαυτό και οι κόποι σου δικαιώθηκαν.

Υπάρχει όμως και η περίπτωση να μην κατάφερες να εισαχθείς στη σχολή της πρώτης επιλογής σου ή σε κάποια από τις επόμενες επιλογές σου. ΟΙ λόγοι είναι πολλοί και λίγη σημασία έχουν. Εξάλλου ακόμα και αν δεν τα κατάφερες σήμερα, θα έρθουν και άλλες ευκαιρίες.

Ευκαιρίες όπως το να ξαναδώσεις την επόμενη χρονιά. Ευκαιρία είναι και ο χρόνος που θα σου δοθεί για να αποφασίσεις πιο ώριμα και συνειδητά, έχοντας πλέον και την εμπειρία των εξετάσεων, αν τελικά θέλεις όντως να κάνεις αυτό ή αν θα στραφείς σε κάτι άλλο, εντελώς διαφορετικό. Ακόμα και αν αποφασίσεις να κλείσεις αυτή την πόρτα, άλλες πόρτες θα ανοίξουν. Κάθε πόρτα και μία ευκαιρία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν τελειώνουν όλα με το να μην περάσεις στο Πανεπιστήμιο. Η ζωή όλη είναι μπροστά σου και μακάρι αυτή να είναι η μοναδική ατυχία στη ζωή σου.

Ακόμα και αν δεν τα κατάφερες σήμερα, αύριο ανοίγονται μπροστά σου νέες ευκαιρίες..

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds