Άρθρα

Το σεμινάριο «Τέχνη και μουσείο – Δημιουργία και εκπαίδευση» επιστρέφει για δεύτερη χρονιά

By  | 

Tο σεμινάριο «Τέχνη και μουσείο – Δημιουργία και εκπαίδευση» πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη. Στόχος του σεμιναρίου είναι να προσφέρει πρακτική γνώση και εξάσκηση καθώς και την απαραίτητη μεθοδολογική προσέγγιση βάσει θεωρητικών μοντέλων, σχετικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε μουσεία, χώρους τέχνης και άλλες δομές πολιτισμού και εκπαίδευσης. 

Το σεμινάριο ξεκινά στις 2 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται μέσω zoom και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας, μουσειοπαιδαγωγούς, επιμελητές εκθέσεων, και γενικότερα σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν και να ασκηθούν στη δημιουργική συνάντηση του κοινού με τα έργα τέχνης. 

Βασικοί εισηγητές είναι η Κατερίνα Ρογκάκου, ιστορικός, παιδαγωγός πολιτισμού και μουσειοπαιδαγωγός, και ο Παναγιώτης Τσιρίδης, μουσικοπαιδαγωγός και συγγραφέας. Στο σεμινάριο παρεμβαίνουν, από το Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, η Μαρίνα Μήλιου-Θεοχαράκη, Contemporary Art Curator η Ειρήνη Αλεξανδράκη, Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και η Άννα Πλέσσα, Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων.

Μέσω του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν τα κατάλληλα εργαλεία και κυρίως τα απαραίτητα βιώματα ώστε να είναι σε θέση στη συνέχεια να δημιουργήσουν τις δικές τους εκπαιδευτικές δράσεις, μέσα από τις οποίες παιδιά, νέοι και ενήλικες θα έχουν τη δυνατότητα αφενός να αναπτύξουν μία ουσιαστική σχέση με την τέχνη και αφετέρου να συναντηθούν δημιουργικά με τα εκθέματα, τον εαυτό τους και τους άλλους.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και πληροφορίες στο www.thf.gr.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds