ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ομάδες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και εθελοντών με ειδικά μηχανήματα, συνδράμουν το έργο των Δήμων για διάνοιξη οδών και απεγκλωβισμό πολιτών και οχημάτων σε όλη την Αττική – Αυτοψία του Περιφερειάρχη στις περιοχές που επιχειρούν

By  | 

Ομάδες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας και εθελοντών με ειδικά μηχανήματα, συνδράμουν το έργο των Δήμων για διάνοιξη οδών και απεγκλωβισμό πολιτών και οχημάτων σε όλη την Αττική – Αυτοψία του Περιφερειάρχη στις περιοχές που επιχειρούν 

Γ. Πατούλης: «Είμαστε στο πλευρό των Δήμων και επικουρούμε το έργο τους και πέραν των αρμοδιοτήτων μας, με κοινό στόχο την αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών»

Το έργο των Δήμων για τη διάνοιξη δημοτικών δρόμων και απεγκλωβισμών πολιτών και  οχημάτων, συνεχίζουν να επικουρούν ομάδες και συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, με ειδικά εκχιονιστικά, χωματουργικά και άλλου τύπου μηχανήματα.

Ειδικότερα τα συνεργεία της Περιφέρειας, με  τη συνδρομή και εθελοντών, επιχειρούν και σήμερα από το πρωί σε Δήμους και δρόμους, όπου διαπιστώνονται μεγάλα προβλήματα λόγω της μεγάλης ποσότητας χιονιού και του παγετού που επικρατεί και συγκεκριμένα στις εξής περιοχές:

Μεταμόρφωση, Π. Ψυχικό, παράδρομοι Αττικής Οδού, Χαλάνδρι, Διόνυσος, Μαρούσι, Δήμος Μαραθώνα, Λεωφόρος Μαραθώνος, Λ. Σπάτων, Μεσογείων, Λ. Λαυρίου, Κατεχάκη, Πανεπιστημιούπολη-Πολυτεχνειούπολη, παράδρομοι Εθνικής Οδού, Βίλια, Οινόη, Αγ. Σωτήρα-Αλεποχώρι, Ωρωπός, Παιανία, Παλλήνη, Σταυρός-Αγ. Παρασκευή, Ηλιούπολη, Άνω Γλυφάδα, Λ. Κηφισίας, Θησέως, Κηφισιά, Ανθούσα, Γραμματικό, Άνω Σούλι, Γέρακας, Λαύριο, Νέα Μάκρη, κατόπιν και σχετικών υποδείξεων των Δήμων.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται κατόπιν σχετικών εντολών και του Περιφερειάρχη σε όσους δρόμους οδηγούν σε εισόδους νοσοκομείων και δομών Υγείας.

Ο κ. Πατούλης πραγματοποιεί σήμερα από το πρωί αυτοψία σε περιοχές που γίνονται επιχειρήσεις προκειμένου να συντονίζει τις σχετικές δράσεις με στόχο την αμεσότητα και τη στόχευση των παρεμβάσεων.

Σε δηλώσεις του επισήμανε σχετικά:

«Σ΄αυτές τις δύσκολες στιγμές Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β΄ Βαθμού είμαστε σε  απόλυτη συνεργασία και συντονισμό με  κοινό στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Όλοι οι κεντρικοί οδικοί άξονες αρμοδιότητάς μας είναι αυτή τη στιγμή προσβάσιμοι, ωστόσο υπάρχουν προβλήματα σε δημοτικούς δρόμους, λόγω της πυκνότητας του χιονιού και του παγετού που  επικρατεί. Σ΄αυτό το πλαίσιο τα συνεργεία της Πολιτικής μας προστασίας μαζί με εθελοντές συνδράμουμε όλες αυτές τις μέρες και σήμερα το δύσκολο έργο των Δήμων, προκειμένου να επιλυθούν όσο το δυνατόν πιο σύντομα τα τοπικά προβλήματα προσβασιμότητας. Κυρίως μας ενδιαφέρει να είναι ανοιχτοί όλοι οι δρόμοι που οδηγούν σε δομές υγείας, κάτι που είναι κρίσιμο. Παραμένουμε στο πλευρό των Δήμων και των πολιτών και θα συνεχίσουμε τις στοχευμένες παρεμβάσεις μας, όπου απαιτείται, και εκτός των αρμοδιοτήτων μας».

Ενεργοποιήθηκε το 1110 για την καταγραφή πάσης φύσεως αιτημάτων  πολιτών και φορέων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας

Ενεργοποιήθηκε το 1110 το οποίο θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση για την καταγραφή πάσης φύσεως αιτημάτων  πολιτών και φορέων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω κακοκαιρίας από το Κέντρο Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ μετά από εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη. Υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει καμία χρέωση για τους πολίτες όταν το καλούν.  

Τα αιτήματα που θα διατυπώνονται στο τηλεφωνικό κέντρο, αφού αξιολογούνται, θα προτεραιοποιούνται και θα προωθούνται στους αρμόδιους φορείς (ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική, Τροχαία, Πολιτική Προστασία, Ομάδες Άμεσης Παρέμβασης ΚΕΠΙΧ,  κ.α.) προκειμένου να διευθετούνται άμεσα.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds