Δήμος Κηφισιάς

TA ZΩΔΙΑ γράφει η Κωνσταντίνα Βλαχοπούλου

By  | 

»Το Φεγγάρι, …λάμπει από ψηλά και »ασημώνει» πέρα τα βουνά….»!
Δευτέρα 3 Αυγούστου γύρω στις 7 μ.μ.
Η μεγαλοπρεπής Πανσέληνος του Αυγούστου, βρίσκεται χαμηλά στον ορίζοντα …και την κάνει να μοιάζει μεγαλύτερη και πιο φωτεινή. Η έντονη και μαγνητική της παρουσία, μας εξιτάρει τη φαντασία και μας διεγείρει …ποικιλοτρόπως τα συναισθήματα
Η Πανσέληνος της 3ης Αυγούστου από τον άξονα Λέοντα/Υδροχόου(στην 11.45’ του Υδροχόου), πραγματοποιείται με ωροσκόπο στον Αιγόκερω και μεσουράνημα στον Σκορπιό.
Με τον κυβερνήτη του ωροσκόπου (Κρόνο) αλλά και του μεσουρανήματος, (Πλούτωνα στον 1ο οίκοαντιλαμβανόμαστε ότι τα πράγματα είναι περισσότερο από σοβαρά, δηλαδή, πολύ σοβαρά. 
Οι κοινωνικοί θεσμοί αλλά και ο νόμος/κράτος σε ευρύτερη κλίμακα, θέλει και μπορεί …να δείξει, (για ακόμη μια φορά), τη δύναμη που του αναλογεί.

Είναι τα πράγματα όμως τόσο απλά…; / ? / ;…!

Στην Αστρολογία συνήθως, δίνουμε κάποιους δυναμικούς χαρακτηρισμούς… σε ότι αφορά τη δυνατότητα, αλλά και το περιβάλλον δράσης, …που έχει κάθε ένας πλανήτης ξεχωριστά.  
Κάθε Αύγουστο, η Πανσέληνος πραγματοποιείται στον άξονα Λέοντα/Υδροχόου. Αυτό φυσικά, στρέφει την προσοχή μας στον Ουρανό, που είναι και ο συμβολικός οδηγός σε ότι αφορά τονδρόμο του φεγγαριού(Πανσέληνος στον Υδροχόο


Ο Ουρανός, κυβερνήτης του αέρινου Υδροχόου, βρίσκεται ιδιαίτερα στριμωγμένος, στο γήινο και σταθερό ζώδιο του Ταύρου, που εκτός των άλλων, (Ταύρος=τροφός, φύση) είναι και ο σηματοδότης της παγκόσμιας οικονομίας. Η εξαιρετικά δυναμική εμπλοκή του Ουρανού σε αυτήν την Πανσέληνο, δημιουργεί  και πάλι, ένασχήμα οξύμωρο. 
Από από την αντίδραση στην καταπίεση…. και από την καταπίεση στην αντίδραση…αλλά και στην ανάγκη… εξεύρεσης νέων λύσεων!
Ο Ουρανός έχει συνδεθεί με διάφορες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα απρόοπτα περιστατικά. Το σίγουρο είναι, …πως θα ήταν καλό, να έχουμε ένα πρόγραμμα ελαστικό. Οι αμετακίνητες απόψεις και τα ακραία συναισθήματα, δεν βοηθούν. Θέματα διαπροσωπικών σχέσεων αναζητούν λύσεις. Τομείς όπως καριέρα και οικογένεια, θα είναι το βασικό θέμα της περιόδου αυτής

Πανσέληνος, 3/8/2020
Το τετράγωνο ΆΡΗ, Δία/Πλούτωνα, φέρνει υπερβολές στην σκέψη αλλά και στην κίνηση. Ίσως δούμε πολλές εντάσεις, που καλό θα ήταν να είμαστε παρατηρητές. Προσοχή στα ακραία συναισθήματα …αλλά και στα »κοφτερά΄» λόγια-κινήσεις. 
Θα ήταν καλό, να μην υπερτιμάτε τις δυνάμεις σας!

Η εβδομάδα αυτή, ξεκίνησε με την Πανσέληνο στο ζώδιο του Υδροχόου. Ο Κυβερνήτης σας Άρης, σε τετράγωνο με τον Δία και τον Πλούτωνα από τον Αιγόκερω, σας δίνει την αίσθηση ο,τι θα θέλατε να είστε 2 βήματα μπροστά. Το βασικό σας ζήτημα, είναι πως δεν είστε πανέτοιμοι ψυχολογικά, διότι παλιές υποθέσεις από το μακρινό παρελθόν, αναζητούν συνολική αναβάθμιση. Ο εσωτερικός σας πλανήτης Ερμής, στις 5/8, επισκέπτεται για το ερχόμενο διάστημα, το 2ο ζώδιο της φωτιάς, δηλαδή τον Λέοντα. Η δημιουργική σας διάθεση σας δίνει όρεξη για κοινωνικές δράσεις και επαφές.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Πανσέληνος της 3ης Αυγούστου, είναι αρκετά περίεργη για εσάς. Η συμμετοχή του Ουρανού, από το 2οδεκαήμερο σας, επηρεάζει με τρόπο έντονο, τους εκπροσώπους που έχουν πλανήτες ή & άλλα σημαντικά σημεία, από την έως και την 14η μοίρα του Ταύρου. Για την περίπτωση που δεν είχατε βρει τον τρόπο να κάνετε τις κατάλληλες αλλαγές, …τώρα θα πρέπει να είστε σε ετοιμότητα, ….και ανάλογα με το περιβάλλον που δείχνει ο χάρτης σας. Η θέση και οι όψεις του Άρη, κινούν τα νήματα δίχως να είστε ενήμεροι. Ο αλλαγή του Ερμή, τονίζει θέματα, που έχουν σχέση με τις ρίζες σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο Κυβερνήτης σας Ερμής, στις 5/8, μεταφέρεται στο κοινωνικό και σταθερό ζώδιο της φωτιάς Λέοντα. Η αλήθεια είναι οτι περιμένατε πολύ καιρό την αλλαγή αυτή, γιατί σας τονίζει θέματα που… μπορούν να βρουν τον κατάλληλο τόπο επικοινωνίας. Μετακινήσεις, ταξίδια, επαφές με φίλους, γείτονες ή άτομα από το στενό σας περιβάλλον, βρίσκονται με έναν μαγικό τρόπο στον δρόμο σας και σας εμπλουτίζουν τις καθημερινές σας συνήθειες. Η Πανσέληνος του Αυγούστου, θα μπορούσε κάλλιστα, να θεωρηθεί περίοδος αποκάλυψης, πάνω σε θέματα που σχετίζονται με το παρελθόν.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Για αρκετό καιρό, ο Ερμής, »όργωσε» στην κυριολεξία, τον δικό σας τομέα στον ζωδιακό κύκλο. Σκεφτήκατε με το παραπάνω, είπατε λόγια, που ίσως θα είχατε εκπλαγεί και εσείς με τον εαυτό σας. Παράλληλα, σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, απομονωθήκατε και κάνετε πολύ σπουδαίους εσωτερικούς διαλόγους. Η Πανσέληνος του Αυγούστου, σας βοηθά μέσω του Ουρανού, να βάλετε σε εφαρμογή τις κατάλληλες σκέψεις σας. Όπως κάθε Πανσέληνος, έτσι κι αυτή, σας κάνει να νιώθετε έντονα και πολύ συναισθηματικά. Να είστε ανοικτοί σε παρέες και συζητήσεις …με τρόπο ενήλικο.

ΛΕΩΝ

Είστε οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της εβδομάδας αυτής (μαζί με το πολικό σας ζώδιο του Υδροχόου). Η Πανσέληνος της 3ης Αυγούστου, είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Η συμμετοχή του Ουρανού από όψη τετραγώνου, πιέζει καταστάσεις, σε σημείο, που ίσως βγάλει και κάποια ξεσπάσματα. Δεν έχετε να φοβηθείτε όμως τίποτα, διότι ο Αύγουστος είναι ο μήνας σας, άρα έχετε και τον πλήρη έλεγχο. Σημαντικό όμως θα είναι, να είστε ξεκάθαροι και αληθινοί, διότι το αίτημα του Ουρανού, αναζητά πρακτικές λύσεις. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή, σε κοινωνικές και επαγγελματικές επαφές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Σίγουρα, η εβδομάδα αυτή, είναι πολύ σημαντική για εσάς. Κάθε φορά, που ο κυβερνήτης σας Ερμής αλλάζει ζώδιο, νιώθετε έντονα πως σας αφορά. Παρόλα αυτά, η εβδομάδα αυτή έχει και τις κλειστές τις. Υπάρχει η μεγάλη πιθανότητα, να αναθεωρήσετε σχέδια και συναισθήματα. Είχατε την εντύπωση, πως έχετε όλα τα στοιχεία που χρειάζεστε για να βγάλετε συμπεράσματα, ωστόσο, η Πανσέληνος αυτή, σας λέει πως θα πρέπει να είστε ειλικρινείς. Είναι πολύ σημαντικό για εσάς, να δείτε ο,τι τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι όπως φαίνονται. Να είστε συγκρατημένα αισιόδοξοι.

ΖΥΓΟΣ

Η Πανσέληνος του Αυγούστου, σας δείχνει τον δρόμο της ετοιμότητας. Πόσο έτοιμοι είστε να παίξετε τον ρόλο του ισορροπιστή; Απρόβλεπτες καταστάσεις προκύπτουν μέσα από συζητήσεις και επαφές. Εναρμονιστές από τη φύση σας, καλείστε να δείξετε τα ταλέντα σας. Η είσοδος του Ερμή στο ζώδιο του Λέοντα στις 5/8, είναι για εσάς βοηθητική, κυρίως σε θέματα επικοινωνίας. Η καλή σας σχέση με τον Ερμή, αφού φυσικά πρώτα περάσει από την αντίθεση του με τον Κρόνο από τον Αιγόκερω, βάζει κάποια πράγματα σε τάξη. Προσέξτε μόνο, να μην είστε απότομοι και σκληροί.  



ΣΚΟΡΠΙΟΣ 

Η Πανσέληνος της 3ης Αυγούστου, επηρεάζει κυρίως εσάς, που έχετε πλανήτες, από την έως και την 14η μοίρα. Τα 2 αυτά δεκαήμερα, ενδέχεται να έχουν ένα επιπρόσθετο άγχος, σε ότι αφορά νέους τρόπους έκφρασης και εφαρμογής. Οι διαπροσωπικές σας σχέσεις τονίζονται έντονα και αναζητούν έξυπνες λύσεις, σε τομείς όπως η έκφραση και η αλλαγή. Καλείστε να δρομολογήσετε νέες δράσεις, που στόχο έχουν την αποφυγή παρεξηγήσεων. Θέματα όπως η καριέρα και οι οικογενειακές  υποθέσεις, κινούν τα νήματα προς εξεύρεση λύσεων. Ο Ερμής στις 5/8, θα δώσει στίγμα δυναμικό. 

ΤΟΞΟΤΗΣ

Θέματα φιλίας αλλά και κοινωνικές συναναστροφές, δίνουν έμφαση και ίσως υπερβολή, σε ότι αφορά σχέδια ανάπτυξης προς πάσα κατεύθυνση. Οι υπερβολές προκύπτουν σχεδόν με αυτόματο τρόπο, γιαυτό καλό θα ήταν να είστε ενήμεροι. Το τετράγωνο του κυβερνήτη σας Δία με τον Άρη από τον Κριό, σας δίνει περίσσια ενέργεια, που καλό θα ήταν να έχετε κατά νου. Ενδέχεται να χρειαστεί, να βάλετε προτεραιότητες και να λειτουργήσετε δίχως βιασύνη και υπερβολή. Για καλύτερη διαχείριση, επιλέξτε με λίστα προτεραιότητας, σε ότι αφορά ανάγκες και διακαιώματα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είστε ο επικεφαλής της εβδομάδας αυτής. Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου, βρίσκεται στο ζώδιο σας. Παράλληλα, ο κυβερνήτης σας Κρόνος, κινείται με επιμονή, με τρόπο ανάδρομο, από το 3ο σας δεκαήμερο και συγκεκριμένα στην 27,28 του Αιγόκερω. Οι προσπάθειές σας, ρυθμίζονται γύρω από τον τομέα, σφραγίζω, …και γίνομαι όσο το δυνατόν αποτελεσματικός στις κινήσεις μου. Ο Ερμής από το 3ο δεκαήμερο του Καρκίνου και λίγο πριν επισκεφτεί τον Λέοντα στις 5/8, κλείνει οριστικά υποθέσεις, ακόμη και με την έννοια »βουλοκέρι». Οι ανατροπές όμως, είναι δυνατόν να συμβούν. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Είστε πρώτο τραπέζι πίστα. Μα πως αλλιώς θα ήταν δυνατόν να συμβεί; Εφόσον είστε το ζώδιο που φιλοξενεί την Πανσέληνο. Μέχρι και την επόμενη νέα Σελήνη, η επιρροή μέσα στα πράγματα, θα γίνει ιδιαίτερα εμφανής. Ο κυβερνήτης σας Ουρανός, γίνεται σολίστ! Από θέση μικρής ανοχής, κλείνει ένα  ισχυρό ταυ τετράγωνο, με τα φώτα Ήλιο και Σελήνη. Είστε ο άνθρωπος που βαριέται εύκολα …και οι αλλαγές…, ναι, είναι το φόρτε σας. Με ποιόν τρόπο όμως μπορείτε να αλλάξετε την καθημερινότητά σας; Δείτε… οτι οι παλιές ΄΄συνταγές΄΄ έχουν νόημα, αλλά χρειάζονται αναβάθμιση.

ΙΧΘΥΣ

Ενδέχεται η Πανσέληνος αυτή, να δημιουργεί περίεργες και απρόσμενες καταστάσεις. Οι συναισθηματικές σας αναζητήσεις κυριαρχούν και ίσως να νιώσετε εγκλωβισμένοι σε κάποια κατάσταση. Το ότι άρχισε η Αφροδίτη να απομακρύνεται από τον κυβερνήτη σας Ποσειδώνα,  μπορεί …και να αποκαλύπτει αλήθειες (που ήταν επιμελώς κρυμμένες για διάφορους λόγους). Επιστρατεύστε για άλλη μια φορά τη διαίσθησή σας και αναζητήστε τις πραγματικές σας ανάγκες στο εδώ και τώρα. Η αίσθηση της δικαιοσύνης σε κάθε επίπεδο, γίνεται ιδιαίτερα εμφανής! 

Κωνσταντίνα Βλαχοπούλουhttps://ouranokatevatoi.blogspot.com/search/label/Kifissia%20Radio%20News

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds