Γέφυρα πολιτισμού

Βιτρίνες Τέχνης του ΟΤΕ: «Το Νερό-Νεράκι»

By  | 

Εχουμε τη χαρά να φιλοξενουμε το @Πολιτιστικο κέντρο εργαζομενων ΟΤΕ Ν.ΑΤΤΙΚΗΣ την Πρόεδρο:Evita AntonellouΤην εικαστικό:Afroditi KrontiriΣτην εκθεση Το Νερό-Νεράκι;από τα τμήματα ζωγραφικής του πολιτιστικού κέντρου.Γράφει ο #Δημητρης_ΦατουροςΥπευθυνος επικοινωνίας για #ΕΛΛΑΔΑΚέντρο πληροφόρησης#OHE (UNRIC)

Η εξασφάλιση της διαθεσιμότητας και της βιώσιμης διαχείρισης του νερού αλλά και οι υπηρεσίες αποχέτευσης για όλους, αποτελούν έναν από τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών και συγκεκριμένα του Στόχου 6 για Καθαρό Νερό και Αποχέτευση. Οι 17 Στόχοι πρέπει να υλοποιηθούν μέχρι το 2030. Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Γενικού Γραμματέα #ΟΗΕ#ΑντόνιοΓκουτέρες για την Πρόοδο των 17 Στόχων, δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν χωρίς ασφαλές πόσιμο νερό, αποχέτευση και υπηρεσίες υγιεινής. Συγκεκριμένα, 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό, ενώ 3,6 δισεκατομμύρια συνάνθρωποί μας δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλή αποχέτευση.Ο #COVID-19, έχει τονίσει την ανάγκη για καθολική πρόσβαση σε καθαρό #νερό και αποχέτευση προκειμένου να καταπολεμήσουμε την πανδημία και να προωθήσουμε μία υγιεινή, πράσινη και βιώσιμη ανάπτυξη.Το νερό είναι απαραίτητο σε όλους τους τομείς της κοινωνίας για την παραγωγή τροφίμων, ενέργειας, αγαθών και υπηρεσιών. Τον τελευταίο αιώνα, η παγκόσμια χρήση νερού έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με το ποσοστό αύξησης του πληθυσμού. Πολλές πηγές νερού στερεύουν, μολύνονται ή και τα δύο.

Επιπλέον της έλλειψης νερού και της μόλυνσης, οι χώρες αντιμετωπίζουν αυξανόμενες προκλήσεις που συνδέονται με τα υποβαθμισμένα οικοσυστήματα, την έλλειψη νερού λόγω της κλιματικής αλλαγής, την υποεπένδυση στο νερό και την αποχέτευση και την ελλιπή συνεργασία στα διασυνοριακά ύδατα.Ο κόσμος βρίσκεται εκτός πορείας για την υλοποίηση του Στόχου έξι. Απαιτείται μία δραματική αύξηση των σημερινών ρυθμών προόδου και μία συνολική, ολιστική προσέγγιση στο ζήτημα του νερού. Για να μη λέμε το νερό – νεράκι.

Δημήτρης ΦατούροςΥπεύθυνος Επικοινωνίας για Ελλάδα Κέντρο Πληροφόρησης ΟΗΕ (UNRIC)www.unric.org/el

Με ποιό βλέμμα μπορούμε να δούμε το νερό; σαν μνήμη; αντανάκλαση; στοιχείο; χημική ένωση; περιβάλλον; πρόβλημα; οικολογία; πηγή ζωής;…

Το 2019 τα μέλη του τμήματος ζωγραφικής του πολιτιστικού κέντρου αντιμετώπισαν το ερώτημα κ δημιούργησαν 50 έργα για την έκθεση «H2O». Σήμερα παρουσιάζουμε μια νέα έκθεση πάνω σ αυτή την ιδέα με έργα από εκείνη την έκθεση. Καλούμε το θεατή να μεταφράσει το σύμβολο και να αναρωτηθεί βλέποντας τα έργα για τη λέξη «νερό»…Το πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων #ΟΤΕ νομου #Αττικής λειτουργεί από το 1953 με έδρα την Αθήνα.

Ανάμεσα στους σκοπούς του είναι η ανάπτυξη των συναδέλφων σχέσεων, η καλλιέργεια του πνεύματος, της τέχνης, η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, η ενίσχυση κάθε είδους δραστηριότητας που θα συμβάλει στην πραγματοποίηση μιας πλατειάς και ουσιαστικής πολιτικής παιδείας και αληθινής δημιουργικής ψυχαγωγίας. Σε αλληλεπίδραση με τα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και τις νέες τάσεις, προτείνει στα μέλη του πάντα κάτι καινούργιο

. www.pkeote.grΕικαστική επιμέλεια έκθεσης :Αφροδίτη Κροντήρη Γραφιστικά:Eva PapantoniouΕπιμέλεια:Giannis ArgyriadisΓια το Δ. Σ. Η Πρόεδρος Αντωνέλου Εβίτα Η Γ. Γραμματέας Ασιακίδου Σοφία

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds