Συνεντεύξεις

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

By  | 

Γράφει: η Φωτιάδη Χριστίνα-Άννα και η Μεταξά Αγγελική

1. Εθνική Λυρική Σκηνή, Όπερα, Θέατρο, νυχτερινά μαγαζιά, συναυλίες. Ποιος είναι ο χώρος που νιώθετε πιο οικεία;

Ότι έχω επιλέξει να κάνω μέχρι τώρα ήταν και είναι αυτό που αναζητά και επιθυμεί η ψυχή μου. Προσαρμόζομαι  πάντα με τους χώρους κΑι σύμφωνα με αυτά που ξέρω ότι μπορώ να αποδίδω πάντα με αξιοπρέπεια και σεβασμό προς το κοινό!

2. Έχετε μία φωνή που μπορεί να ερμηνεύσει όλα τα είδη μουσικής ανεξαιρέτως. Εσείς ποιο είδος ξεχωρίζετε;

Είμαι μια crossover ερμηνεύτρια εκεί έχω καταλήξει. Πάντα θεωρούσα πως η μουσική υπάρχει για να εξευγενίζει το πνεύμα μας σε όποιο είδος και να κινούμαι. Απλά καθετί προσπαθώ να έχει τη δική μου ταυτότητα είτε είναι ρεμπέτικο είτε είναι μια άρια από όπερα!

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

3.  Τραγουδίστρια, ηθοποιός, χορεύτρια, performer. Εσείς τι πιστεύετε ότι είστε περισσότερο;

Performer! Που περικλείει και τις τρεις τέχνες μαζί! Έτσι αισθάνομαι καλλιτεχνική πληρότητα. Όταν σε μια παράσταση έχω την ευκαιρία να εκφράζομαι τραγουδώντας, παίζοντας, χορεύοντας…

4. Έχετε πρωταγωνιστήσει στα περισσότερα μιούζικαλ που έχουν γίνει στην Ελλάδα. Υπάρχει κάποιο άλλο που θα θέλατε πολύ να κάνετε;

Στην πραγματικότητα έχω πρωταγωνιστήσει σε πολλές μουσικές παραστάσεις, οπερέτες και όπερες. Τα αυτοσχέδια musical shows που πραγματοποιώ κατά καιρούς είναι  το ατού μου!

5. Το γεγονός ότι έχετε μια τόσο σπουδαία φωνή μπορεί να είναι και δίκοπο μαχαίρι κάποιες φορές, από την άποψη ότι μπορεί να σας ζητήσουν να ερμηνεύσετε κάτι που ίσως δεν θα θέλατε;

Δεν το έχω επιτρέψει να μου συμβεί ποτέ αυτό σε τόσα χρόνια καριέρας! Μπορώ και θέλω να είμαι διαλλακτική στις οικονομικές απολαβές αλλά στις καλλιτεχνικές «απολαβές» ουδέποτε!

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

6. Υπηρετείτε ένα δύσκολο είδος μουσικής που πολλοί λένε ότι δεν το καταλαβαίνουν. Τελικά η τέχνη όντως δεν είναι για πολλούς;

Θεωρώ πως υπηρετώ τις τέχνες με μια ποιοτική καλλιτεχνική ματιά αλλά και  με mainstream απόδοση. Έτσι το κοινό έχει εκπαιδευτεί να αντιλαμβάνεται ακόμα και ένα τραγούδι από όπερα η μιούζικαλ σαν να είναι μέρος της ψυχής του. Όταν ο θεατής-ακροατής ανατριχιάζει, δακρύζει ή ευφραίνεται η ψυχή του όταν σε ακούει και σε βλέπει στη σκηνή κάτι έχεις κάνει καλά.

7. Πώς ορίζετε την επιτυχία;

Επιτυχία είναι να αισθάνεσαι πληρότητα όταν είσαι πάνω στη σκηνή και ταυτόχρονα να σε διαπερνάει η ενέργεια του κοινού σαν κύμα ευδαιμονίας!

8. Υπήρξε κάποιο έργο ή κάποιος καλλιτέχνης που  να αποτέλεσε κίνητρο για εσάς στο να ακολουθήσετε αυτό το επάγγελμα;

Κίνητρο για μένα ήταν μόνο μια γονιδιακή επιταγή από κούνια. Γεννημένη καλλιτέχνης!

ΝΙΝΑ ΛΟΤΣΑΡΗ

9. Κάνοντας μία παράσταση, η οποία είναι πολύ επιτυχημένη υπάρχει το άγχος να είναι και η επόμενη το ίδιο ή περισσότερο επιτυχημένη;

Βεβαίως και είναι το κίνητρό μας να εξελισσόμαστε και να δίνουμε στον κόσμο πάντα κάτι καλύτερο, πιο σπουδαίο, διαφορετικό!

10. Ποια είναι τα επόμενα σχέδια σας;

Το χειμώνα θα είμαι στο Θέατρο Βέμπο στην μουσική παράσταση «Η Κυρία Επιθεώρηση» των Μάκη Δελαπόρτα και Στέλιου Παπαδόπουλου και πολλά άλλα ακόμα που είναι  στα σκαριά αν οι ιδιαίτερες συνθήκες που ζούμε επιτρέψουν να επιτευχθούν!

*Ευχαριστούμε την κ. Λοτσάρη για την ευγενική παραχώρηση των φωτογραφιών της.

**Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους ή ολόκληρης της συνέντευξης χωρίς την αναφορά του site.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds