Άρθρα

Ο Άη Βασίλης ήρθε από το Ροβανιέμι για τα παιδιά της Ογκολογικής του «Αγία Σοφία»

By  | 


Ο αληθινός Άη Βασίλης από το Ροβανιέμι στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων

Από το μακρινό Ροβανιέμι προσγειώθηκε στο προαύλιο της Ογκολογικής Μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» για να χαρίσει χαμόγελα στα παιδιά.

Ο Άη Βασίλης έφτασε συνοδευόμενος  από την κυρία Άννα Γκούσταφσον, σύζυγο του Φινλανδού πρέσβυ στην Ελλάδα και τους υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο» κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, μαζί με μικρούς ασθενείς και τοτον Διοικητή των Νοσοκομείων Παίδων «Η Αγία Σοφία» και «Π. & Α. Κυριακού» κύριο Μανώλη Παπασάββα.

Μανώλης Παπασάββας, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Anna Gustaffson υποδέχονται τον Άη Βασίλη

Το τεχνητό χιόνι που έπεφτε στην Ογκολογική Μονάδα και οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες της μπάντας του Δήμου Αθηναίων που αντηχούσαν από άκρη σε άκρη στην Ογκολογική Μονάδα δημιουργούσαν μια μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα χαράς και αισιοδοξίας.

Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων

Τα πρόσωπα των μικρών ασθενών που ήταν παρόντες στο προαύλιο του Νοσοκομείου, αλλά και εκείνων που παρακολουθούσαν από τα παράθυρα των δωματίων τους, φωτίστηκαν με τα πιο ζεστά χαμόγελα για την όμορφη χριστουγεννιάτικη έκπληξη!

Γέμισε το «Δέντρο των Ευχών»

Το «Δέντρο των Ευχών» που είχε στηθεί στον εξωτερικό χώρο της Μονάδας γέμισε με ευχές για «υγεία» και «αγάπη» που χαρίζουν δύναμη στα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται και στις οικογένειές τους. Όπως κάθε χρόνο το πρώτο στολίδι τοποθέτησε η Πρόεδρος της «ΕΛΠΙΔΑΣ» κυρία Βαρδινογιάννη.

Αναστάσης Δεσύλλας, Anna Gustaffson, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μανώλης Παπασάββας μαζί με τον Αι-Βασίλη που μοιράζει δώρα στους μικρούς του φίλους

«Εύχομαι όλα τα παιδιά μας να γίνουν γρήγορα καλά και να επιστρέψουν στα σπίτια τους γερά και υγιή. Μέσα από την καρδιά μου εύχομαι καλές γιορτές σε όλους με υγεία και αγάπη!» είπε η κυρία Βαρδινογιάννη τοποθετώντας το πρώτο στολίδι στο «Δέντρο των Ευχών».

Η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη τοποθετεί το πρώτο στολίδι στο Δέντρο των Ευχών

Μοίρασαν δώρα στα παιδιά

Η γιορτή κορυφώθηκε όταν ο αληθινός Άη-Βασίλης μαζί με τον παγοκολλητό του Frodi, τον ήρωα των Χριστουγέννων, και τον Μάγο Μπαλτάσαρ μοίρασαν στα παιδιά αμέτρητα χριστουγεννιάτικα δώρα.

Η επίσκεψη του αληθινού Άη Βασίλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς εορταστικών εκδηλώσεων και δράσεων που έχει προγραμματίσει η Κοινωνική Υπηρεσία του Σωματείου «ΕΛΠΙΔΑ» στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, ενόψει των Χριστουγέννων, έτσι ώστε τα παιδιά που αυτές τις ημέρες νοσηλεύονται να μπορέσουν να νιώσουν την μαγεία των Χριστουγέννων.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο αληθινός Άη Βασίλης από το Ροβανιέμι ήρθε στην Ελλάδα καλεσμένος του Santa Claus Kingdom, υπό την αιγίδα της Φιλανδικής Πρεσβείας.

πηγή:www.infokids.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds