Θέατρο

ΟΙ ΔΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΖΑΝ ΖΕΝΕ

By  | 

Στην χθεσινή παράσταση παρακολουθήσαμε στην Γκαλερί Δημιουργών ένα έργο διαχρονικό. Οι δούλες,  η Σολάνζ και η Κλαίρη, δυο αδελφές που εργάζονται ως υπηρέτριες στο σπίτι της Κυρίας. Κάνουν όνειρα, υποκρίνονται ότι η ζωή τους είναι διαφορετική όταν είναι μόνες τους και προσπαθούν να κάνουν ανεκτή την σκληρή πραγματικότητα.

Οι Δούλες, αντιπροσωπεύουν τον φτωχό και αδύναμο  λαό που δεν έχει δικαίωμα να κάνει όνειρα, είναι καταδικασμένος να ζει μέσα στη μιζέρια και να τρέχει για να επιβιώσει.

Η Κυρία – η Εξουσία, επιβάλλει τα πάντα με τη γλυκύτητά της και τον αέρα του δυνατού, αφού για την κοινωνία δυνατός είναι αυτός που έχει χρήμα. Είναι γοητευτική, επιδέξια, ξέρει να επιβάλλεται, όταν χρειάζεται να είναι αυστηρή αλλά ταυτόχρονα μεγαλόψυχη.

Οι Δούλες δεν βρίσκουν άλλο τρόπο για να δραπετεύσουν από την πραγματικότητα παρά παίζοντας ένα παιχνίδι – θέατρο. Γρήγορα κι απότομα όμως προσγειώνονται στην ωμή πραγματικότητα φτάνοντας σε αδιέξοδο. Η μετάφραση και διασκευή  του έργου είχε γίνει από την εξαιρετική ηθοποιό Νίκη Τριανταφυλλίδη,  η κόρη της οποίας παίζει  στην παράσταση μαζί με εξίσου ταλαντούχες ηθοποιούς των οποίων η ερμηνεία μας έκανε να νιώσουμε έντονα συναισθήματα. 

Μην τη χάσετε!

Σκηνοθεσία: Ομάδα Μύθος.
Κινησιολογία: Σίμωνας Πάτροκλος.
Μουσική Επιμέλεια & Δημόσιες σχέσεις: Ζωή Τριανταφυλλίδη.
Σκηνικά – Κουστούμια: Μαρία Δρακοπούλου
Φωτισμοί & ήχοι : Τάσος Ιωάννου.
Παίζουν κατά σειρά εμφάνισης:
Κλαίρη: Ζωή Τριανταφυλλίδη.
Σολάνζ: Μαρία Δρακοπούλου.
Κυρία: Ιωάννα Προσμίτη.
Διάρκεια έργου: 70 λεπτά.

Η παράσταση έχει βραβευτεί από την διαβαλκανική επιτροπή θεατρικών βραβείων και από την action art international


Πειραματική σκηνή Ομάδας Μύθος.

Οι φωτογραφίες είναι από την χθεσινή παράσταση.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds