ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Αττικής στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FREE FROM 2021» στο Άμστερνταμ

By  | 

Γ. Πατούλης: «Βασική μας προτεραιότητα είναι να αναδείξουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο την υψηλή ποιότητα των προϊόντων της Αττικής μας, όσο και τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στην υγεία και την ευεξία του ανθρώπου»

Η Περιφέρεια Αττικής με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεών της, συμμετείχε με επιτυχία στη διεθνή έκθεση Τροφίμων και Ποτών «FREE FROM 2021» η οποία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 23 και 24 Νοεμβρίου στο εκθεσιακό κέντρο “RAI Amsterdam”. Μέσω της «FREE FROM 2021» η Περιφέρεια Αττικής είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει και να ενημερώσει σε διεθνές επίπεδο για τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα της, επιδοτώντας το κόστος των περιπτέρων έντεκα (11) εκθετών-επιχειρήσεων. Η Περιφέρεια συμμετείχε με δικό της χώρο πληροφόρησης, με επικεφαλής τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Αγροτικής και Κτηνιατρικής Πολιτικής κ. Σταύρο Βοϊδονικόλα.

Σκοπός της Περιφέρειας Αττικής, με την παρουσία της στην εν λόγω διεθνή έκθεση ήταν να αναδείξει, να προβάλλει και να προωθήσει τις κατηγορίες προϊόντων που είναι «ελεύθερα από» συγκεκριμένες ουσίες όπως γλουτένη, λακτόζη, καφεΐνη, ζάχαρη, σόγια, αλάτι, αυγό, trans λιπαρά, πρόσθετα και επιβαρυντικά για την υγεία του ανθρώπου συντηρητικά καθώς και τα βιολογικά προϊόντα και γενικότερα όλα τα προϊόντα του αγροδιατροφικού τομέα της που έχουν «ιδιαίτερα» χαρακτηριστικά γνωρίσματα.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης, το Περίπτερo της Περιφέρειας Αττικής τίμησαν με την παρουσία τους ο κος Ευάγγελος Δαϊρετζής και η κα. Ελένη Καραγιάννη από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Χάγη.

Με αφορμή τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Έκθεση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισήμανε σχετικά:

«Επενδύουμε στην εξωστρέφεια της Αττικής, μέσα από την προβολή των τοπικών μας προϊόντων που αποτελούν ένα από τα ισχυρότερα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Βασική μας προτεραιότητα είναι να αναδείξουμε σε παγκόσμιο επίπεδο τόσο την υψηλή ποιότητα των προιόντων μας όσο και τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής στην υγεία και την ευεξία του ανθρώπου. Οι παραγωγοί της Αττικής κάνουν εξαιρετική δουλειά και είναι καθήκον μας να προβάλλουμε τη δουλειά τους, που αρχίζει και αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο διεθνώς. Στόχος μας είναι να βάλλουμε σε νέες βάσεις παραγωγικούς πυλώνες όπως είναι ο γαστριμαργικός Τουρισμός και προς αυτή την κατεύθυνση με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και δράσεις θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Αναλυτικά, στο Παράρτημα αναγράφονται οι έντεκα εκθέτες-επιχειρήσεις και η δραστηριότητα τους, που συμμετείχαν στο Περίπτερο της Περιφέρειας δεδομένου ότι ικανοποιούσαν τα κριτήρια που έθεσε η υπ’ αριθμ. 85/2021 απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

ΕΚΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ «FREE FROM» ΑΠΟ 23/11 ΕΩΣ 24/11/2021)

Α/Α ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΣ ΤΙΤΛΟΣ /ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ/ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ/ΠΡΟΪΟΝΤΑ
1 GEA BAKERY/GEA BAKERY MON. IKE. Παραγωγή και Εμπορία Καινοτόμων Πιστοποιημένων προ-συσκευασμένων αρτοπαρασκευασμάτων χωρίς γλουτένη
2 HELLAS QUALITY FOODS  Eπεξεργασία, μεταποίηση, συσκευασία προϊόντων φρέσκου σκόρδου
3 ARTION GREEK FOODS Εxtra παρθένο ελαιόλαδο, Μέλι, Μείγματα αφεψημάτων
4 SESAMIS NATURAL BARS/Φ CHOICE IKE                                                                Βιολογικές Μπάρες Σουσαμιού (μέλι, φιστίκι, αμύγδαλο)
5 TSANOS BAKERY
Παραγωγή αρτοπαρασκευασμάτων: κριτσίνια, παξιμάδια, biscotti, κουλούρια χωρίς ζάχαρη, παραδοσιακά κουλούρια, κέικ
6 DEAR GREECE/ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΙΚΕ
Παραγωγή μπισκότων και συναφών ειδών ζαχαροπλαστικής
7 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ «ΗΛΙΟΣ»/ΠΑΝ. ΣΠ. ΔΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε. ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ                                                         Παραγωγή ζυμαρικών
8 RAKS ΠΕΤΡΑΚΗΣ Α.Ε.
Παραγωγή προϊόντων από χαρούπι: αρτοσκευάσματα, ζυμαρικά, μαρμελάδες, μπάρες, αλείμματα
9 TRESORS DE GRECE                                          Extra Παρθένο Ελαιόλαδο, αλάτι Μεσολογγίου, καπνιστή πάπρικα, καπνιστό μπούκοβο, μέλι.
10 ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΟΣΚΕΡΙΔΟΥ/OLON GROUP  Υπερτροφές, τσάϊ
11 TELIA OLIVE OIL                                        Παραγωγή κι εμπορία εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds