Άρθρα

Τα ρούχα της Ελένης Τοπαλούδη έδωσαν οι γονείς της για την έκθεση «She ‘s gone»

By  | 

Σπαρακτικά ΄ήταν τα λόγια της μητέρας της Ελένης Τοπαλούδη, Κούλας Αρμουτίδου, σχετικά με τη βία κατά των γυναικών με αφορμή την έκθεση «she ‘s gone» στην οποία μεταξύ άλλων εκτίθενται ρούχα δολοφονημένων γυναικών ένα εκ των οποίων ανήκε στην αδικοχαμένη φοιτήτρια που βιάστηκε και δολοφονήθηκε στη Ρόδο το 2018.

«Το διαλέξαμε με τον Γιάννη …να αιμορραγεί η ψυχή μας, να κλαίμε πάνω από κάθε ρούχο μέχρι να αποφασίσουμε να τα στείλουμε. Ήταν πολύ δύσκολη διαδικασία να ξέρεις ότι κάθε ρούχο έντυνε κάποτε το κορμί του παιδιού σου και τώρα δεν υπάρχει αυτό το παιδί! Δεν θέλουμε να φύγει τίποτα δικό της από το σπίτι αλλά δεν γινόταν να μη συμμετέχουμε σε αυτή την προσπάθεια» είπε αρχικά η κυρία Αρμουτίδου στο κανάλι OPEN.

Όπως εξήγησε, πίσω από κάθε ρούχο υπάρχει μια ιστορία, υπάρχουν όνειρα που χάθηκαν…

«Τώρα υπάρχει μια κραυγή απόγνωσης, απογοήτευσης, δεν υπάρχει αύριο, δεν υπάρχει ελπίδα. Εμείς είχαμε όλα τα όνειρα για το παιδί μας που ήθελε να κάνει ταξίδια να εργαστεί στο εξωτερικό, στο διπλωματικό σώμα. Μου την πήραν από την αγκαλιά μου, δε τη χάρηκα. Καμιά φορά θυμώνω με τον εαυτό μου γιατί επέμενα τόσο με την γνώση γιατί μόνα αυτά τα εφόδια μπορούσα να της δώσω» κατέληξε η μητέρα της αδικοχαμένης φοιτήτριας.

Τα ρούχα αυτά είναι της Ελένης, της Καρολάιν, της Δώρας, της Γαρυφαλλιάς…

Eίπε ο πατέρας της με την σειρά του πρόσθεσε:
«Βλέπω το ρούχο και συγκινούμαι ξανά. Ήμασταν θετικοί να στείλουμε ρούχα του παιδιού μας, αλλά μας ήταν τόσο δύσκολο να το βάλουμε αυτό το ρούχο στο δέμα και να το στείλουμε, γιατί ήταν σαν να διώχναμε μέσα από τη ψυχή μας ένα κομμάτι του εαυτού μας. Η Ελένη μας ζωντανεύει μέσα από κάθε αντικείμενο. Αυτή ήταν η δυσκολία μας. Ο σκοπός της έκθεσης αυτής για μας είναι ιερός. Πιστεύω ότι ο θεατής θα συγκινηθεί και θα ταχθεί αλληλέγγυος στον αγώνα για να προστατεύσουμε τις γυναίκες, τα παιδιά τους συνανθρώπους μας», σημείωσε στη συνέχεια.


πηγή:diaforetiko.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds