Δήμος Κηφισιάς

Κοινωνία Παρούσα: Εκδήλωση για την βία κατά των γυναικών

By  | 

Με την ευκαιρία της 25ης Νοεμβρίου, Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η δημοτική παράταξη «Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία και Εκάλη» διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Όταν ο πολιτισμός υποχωρεί : Έμφυλη Βία και Κοινωνικές Πρακτικές».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021  και ώρα 19.00 με ομιλήτριες :

την κα. Έλενα Κουντουρά, ευρωβουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με θέμα την Έκθεση που κατάρτισε ως εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και υπερψηφίστηκε από την Ολομέλεια του ΕΚ: «Αντίκτυπος της Ενδοσυντροφικής Βίας και των Δικαιωμάτων Επιμέλειας στις Γυναίκες και τα Παιδιά,την κα.Αγγελική Παπάζογλου, Δημοτική σύμβουλο Κηφισιάς, Πρόεδρο ΔΕΠΙΣ Κηφισιάς, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Κοινωνία Παρούσα στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη” με θέμα: «Ενδοοικογενειακή βία: Η ευθύνη των τοπικών κοινωνιών και της αυτοδιοίκησης για να αρθεί το πέπλο του εφησυχασμού και της σιωπής»,την κα.Σοφία Βαγενά, Εκπρόσωπο της Αλληλεγγύης Γυναικών Αστυνομικών με θέμα: «Ποιες μορφές βίας κατά των γυναικών εντοπίζονται σε αύξηση εν μέσω πανδημίας και ποιος ο ρόλος της Αστυνομίας στην αντιμετώπιση αυτών» καιτην κα.Μαρία Γκασούκα, Ομότιμη Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αιγαίουμε θέμα: «Γυναικοκτονία: ένα σεξιστικό, τιμωρητικό έγκλημα».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Βαγγέλης Παναγιωτουνάκος, δικηγόρος, μέλος του ΔΣ του ΝΠΔΔ Δημ. Βικέλας και της Συντονιστικής Επιτροπής της παράταξης «Κοινωνία Παρούσα, στην Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Εκάλη».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds