Άρθρα

Σε κλινική ψυχικής υγείας η πριγκίπισσα Σαρλίν

By  | 

Νέες αποκαλύψεις για την πριγκίπισσα Σαρλίν από τον πρίγκιπα Αλβέρτο, λέγοντας πως λαμβάνει θεραπεία σε κλινική ψυχικής υγείας «εκτός του Μονακό», καθώς η ασθένειά της έγινε σαφής «μέσα σε λίγες ώρες» από την άφιξή της από τη Νότια Αφρική και η οικογένειά της παρενέβη για να ζητήσει βοήθεια.

Η 43χρονη πριγκίπισσα, χθες, μοιράστηκε μια ανάρτηση στον λογαριασμό της στο Instagram από τη «μυστική τοποθεσία» όπου αναρρώνει από μια «κόπωση, η οποία δεν είναι μόνο σωματική», όπως αποκάλυψε ο πρίγκιπας Αλβέρτος.

το βίντεο που μοιράστηκε, φαίνεται η εθνική σημαία του πριγκιπάτου και ακούγεται ο εθνικός ύμνος, καθώς σήμερα είναι η Εθνική Ημέρα του Μονακό, ένα από τα μεγαλύτερα γεγονότα για τους Μονεγάσκους. Ο πρίγκιπας Αλβέρτος, μάλιστα, ηγείται των σημερινών εκδηλώσεων, έχοντας δίπλα του τα δύο τους παιδιά, πρίγκιπα Ζακ και πριγκίπισσα Γκαμπριέλα.

Την ίδια ώρα, ένα μυστήριο καλύπτει το πού βρίσκεται η πριγκίπισσα Σαρλίν, καθώς ο Αλβέρτος είπε πως η σύζυγός του, η οποία έδειχνε όλο και πιο αδύναμη, έχει φύγει από το Μονακό λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επιστροφή της από τη Νότια Αφρική.

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος με τα δυο του παιδιά στις εκδηλώσεις για την Εθνική Εορτή του Μονακό



«Ήταν δική της απόφαση»

Μιλώντας στο περιοδικό «People», ο πρίγκιπας Αλβέρτος είπε ότι η Σαρλίν υποφέρει από βαθιά «εξάντληση, τόσο συναισθηματική όσο και σωματική», και θα χρειαστεί κλινική φροντίδα, που θα διαρκέσει αρκετές εβδομάδες το λιγότερο. Πρόσθεσε επίσης ότι ενώ η οικογενειακή επανένωση στο Μονακό, την περασμένη εβδομάδα, πήγε αρχικά «αρκετά καλά» τις πρώτες ώρες, στη συνέχεια έγινε «αρκετά προφανές» ότι δεν ήταν καλά.
«Δεν είναι καρκίνος, κορωνοϊός ή πλαστική επέμβαση»

Εξηγώντας πως η ασθένειά της δεν είναι καρκίνος, κορωνοϊός ή θέμα κάποιας πλαστικής επέμβασης, ο πρίγκιπας Αλβέρτος εξήγησε: «Ήταν συντετριμμένη και δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τα επίσημα καθήκοντα, τη ζωή γενικά ή ακόμη και την οικογενειακή ζωή».

Ο πρίγκιπας Αλβέρτος είπε ότι η διαδικασία λήψης της τελικής απόφασης περιελάμβανε μια συνάντηση με μέλη της οικογένειάς της, εξηγώντας: «Καθίσαμε με τα αδέλφια της και την κουνιάδα της. Είχε ήδη πάρει την απόφασή της και θέλαμε μόνο να την επιβεβαιώσει μπροστά μας. Αυτή το ζήτησε αυτό. Γνώριζε ήδη ότι το καλύτερο που είχε να κάνει ήταν να πάει και να ξεκουραστεί και να κάνει μια πραγματική θεραπεία. Και όχι στο Μονακό. Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής ζωής, θα πω μόνο πως είναι κάπου έξω από το Μονακό».

Αποκάλυψε επίσης πως η Γκαμπριέλα και ο Ζακ, τα δίδυμα παιδιά της, θα την επισκεφθούν μόλις λάβουν το «πράσινο φως» από τους γιατρούς, λέγοντας πως τα 6χρονα δίδυμα «ήξεραν ότι ήταν κουρασμένη» και πως «δεν ήταν ακριβώς ο εαυτός της».
«Μαμά, μας λείπεις»

Η είδηση αυτή γίνεται γνωστή όταν έρχονται στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες των δύο παιδιών να κρατούν χαρτιά που έγραφαν «Μας λείπεις, μαμά» και «Σ’ αγαπάμε, μαμά», κατά τη διάρκεια των σημερινών εορτασμών στο Μονακό.


Με ζωγραφιές «Μαμά, μας λείπεις» ο πρίγκιπας Ζακ και η πριγκίπισσα Γκαμπριέλα


Ο πρίγκιπας Αλβέρτος εξήγησε περαιτέρω: «Μάλλον πρόκειται να το πω αρκετές φορές, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τη σχέση μας. Θέλω να το κάνω σαφές. Δεν πρόκειται για προβλήματα στη σχέση μας, δεν έχει να κάνει με τη σχέση μεταξύ συζύγων. Είναι διαφορετικής φύσης».

Συνέχισε, λέγοντας στο περιοδικό πως η τρέχουσα κατάστασή της ήταν αποτέλεσμα «πολλών παραγόντων, που είναι ιδιωτικοί».

«Προφανώς, υπήρχαν συνέπειες από τις διαφορετικές χειρουργικές επεμβάσεις της και όλα αυτά στα οποία υποβλήθηκε τους τελευταίους μήνες», ανέφερε ο Αλβέρτος.

«Αυτό ήταν σίγουρα ένας παράγοντας, αλλά σε αυτό το σημείο προτιμώ να μη σχολιάσω περαιτέρω. Μπορώ να πω ότι υπέφερε από απίστευτη κούραση. Δεν κοιμόταν καλά εδώ και αρκετές ημέρες και δεν έτρωγε καθόλου καλά. Έχει χάσει πολύ βάρος, γεγονός που την έκανε ευάλωτη σε άλλες πιθανές παθήσεις. Ένα κρυολόγημα ή μια γρίπη ή, ο Θεός να μας βοηθά, κορωνοϊό».

Η παρατεταμένη απουσία της Σαρλίν από το Μονακό έκανε την πριγκίπισσα να χάσει τη 10η επέτειο του γάμου της και προκάλεσε φήμες σχετικά με ρήγμα στο γάμο του ζευγαριού, καθώς και εικασίες σχετικά με την πραγματική φύση και το βαθμό των ιατρικών της ζητημάτων. Το ζευγάρι διαψεύδει συνεχώς αυτές τις φήμες.

«Επειδή ξέρω ότι υπάρχουν φήμες εκεί έξω: επιτρέψτε μου να πω το εξής: Δεν έχει κορωνοϊό», προσθέτει ο πρίγκιπας Αλβέρτος. «Και δεν σχετίζεται με καρκίνο. Δεν είναι θέμα προσωπικής σχέσης. Και αν θέλετε να συζητήσετε μια άλλη εικασία, δεν σχετίζεται με πλαστικές επεμβάσεις ή κάποιο λίφτινγκ προσώπου».

Τα εξάχρονα δίδυμα, πρίγκιπας Ζακ και πριγκίπισσα Γκαμπριέλα

Υπενθυμίζεται πως χθες ο πρίγκιπας Αλβέρτος ήταν αυτός που γνωστοποίησε πως η πριγκίπισσα Σαρλίν δεν βρίσκεται στο Μονακό.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο monaco-Matin είπε: «Είναι καλύτερα, αλλά χρειάζεται ακόμα ξεκούραση και γαλήνη. Δεν είναι στο πριγκιπάτο, αλλά θα μπορέσουμε να την επισκεφθούμε πολύ σύντομα. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα. Υπάρχει κόπωση, όχι μόνο σωματική, η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με μια περίοδο ανάπαυσης και παρακολούθησης».

Επίσης, ο πρίγκιπας Αλβέρτος είπε πως τα παιδιά τους, Ζακ και Γκαμπριέλα, «υπέφεραν από την απουσία της μητέρας τους», αλλά πως ανέλαβε ο ίδιος έναν πιο ενεργό ρόλο στη ζωή τους.

«Για μένα είναι πολύ απλό: η προτεραιότητά μου είναι η οικογένειά μου» είπε ο πρίγκιπας, ερωτηθείς για το πώς θα καταφέρει να συνδυάσει τον ρόλο του αρχηγού κράτους και του πατέρα.

Και συνέχισε: «Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική περίοδος στη ζωή τους. Ο τρόπος που μεγαλώνουν τα βοηθά να δουν τον κόσμο. Και εάν ο ένας από τους γονείς λείπει για ιατρικούς λόγους, ο άλλος γονέας πρέπει να είναι εκεί. Έχω ακούσει πάρα πολλούς φίλους και γνωστούς να μου λένε πως θα ήθελαν να ήταν εκεί για τα παιδιά τους, αντί να ασχολούνται με την επαγγελματική τους ζωή. Δεν θέλω να έχω αυτές τις τύψεις».

Πηγή: iefimerida.grΣε κλινική ψυχικής υγείας η πριγκίπισσα Σαρλίν –

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds