Γέφυρα πολιτισμού

Φυτεύουμε δένδρα για ένα πιο λαμπρό μέλλον

By  | 

Θεσσαλονίκη

Σε συνέχεια των δράσεων που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος διοργανώνει μία ακόμα εθελοντική δενδροφύτευση στο Δήμο Πανοράματος το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 στις 11:00 στο Πάρκο Μακεδονομάχων.  

Με την πεποίθηση πως κάθε δέντρο που φυτεύεται είναι ένα λιθαράκι στη μάχη για την καταπολέμηση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, η Ένωση χτίζει ένα τείχος απέναντι στην κλιματική αλλαγή και τις οδυνηρές επιδράσεις της στον πλανήτη. «Η κλιματική αλλαγή και οι δραματικές συνέπειες της οδηγούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος και επηρεάζουν αρνητικά με σοβαρές επιπτώσεις στις γυναίκες, οι οποίες χάνουν τις δουλειές τους και δυσκολεύονται να μεγαλώσουν τα παιδιά τους. Είναι λοιπόν, αδήριτη ανάγκη να συνδράμουμε ατομικά αλλά και συλλογικά στον περιορισμό των καταστροφών με στόχο ένα πιο λαμπρό μέλλον, για εμάς και τα παιδιά μας» αναφέρει η πρόεδρος της Ένωσης, Μερόπη Ορφανού.

 Η εκστρατεία των εθελοντικών δενδροφυτεύσεων της Σοροπτιμιστικής Ένωσης Ελλάδος είχε ως αποτέλεσμα να φυτευτούν 200 δένδρα στο δάσος της Πεντέλης ενώ ο στόχος για το Πανόραμα είναι να φυτευτούν συμβολικά 70 δέντρα, όσα και τα χρόνια του Σοροπτιμισμού στην Ελλάδα. Σε αυτή την προσπάθεια, η Ένωση απέκτησε σημαντικούς συμμάχους, που στηρίζουν την εθελοντική πρωτοβουλία. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης μαζί με τον αντιδήμαρχο Πρασίνου, Γιάννη Καρτάλη και τους γεωπόνους του Δήμου, που θα παραστούν στη δράση, φρόντισαν να συνδράμουν με περισσότερα φυτά για το σκοπό της δενδροφύτευσης.

Εδώ και 7 δεκαετίες, η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος δραστηριοποιείται ενεργά σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο για να εκπαιδεύσει, ενδυναμώσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες για όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες. Οι δράσεις που  πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται σε θέματα όπως η προστασία των δικαιωμάτων των γυναικών αλλά και του περιβάλλοντος.

Πότε: Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021

Που: Δημαρχείο Πανοράματος

Ώρα: 11:00 πμ

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds