ΔΡΑΣΕΙΣ

Βαδίζουμε μαζί για την κλιματική αλλαγή

By  | 


Κάνοντας ένα βήμα παραπάνω για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τις δραματικές της συνέπειες, η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος συμμετέχει στον 15ο Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στο Δρόμο Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος των 5 χλμ.

Όπως με τις δενδροφυτεύσεις, έτσι και με τη συμμετοχή της σε μία από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις της Ελλάδος, το Διεθνή Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης, η Ένωση βάζει στόχο να αλλάξει συνήθειες και να επιλέξει έναν τρόπο ζωής πιο φιλικό για το περιβάλλον αλλά και για την υγεία. Θέτει, δε, τη Γυναίκα στο επίκεντρο με την ίση, δυναμική συμμετοχή της σε Συνόδους και κάθε πτυχή της κοινωνίας, μια χρονική στιγμή πολύ σημαντική  καθόσον τα Ενωμένα Έθνη στη Σύνοδο για το κλίμα, ενέταξαν τη γυναικεία συμβολή στο επίκεντρο της κλιματικής δράσης.

Εδώ και 6 δεκαετίες, η Σοροπτιμιστική Ένωση Ελλάδος δραστηριοποιείται ενεργά σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο για να εκπαιδεύσει, ενδυναμώσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες για όλα τα κορίτσια και τις γυναίκες. Οι δράσεις που  πραγματοποιούνται σε όλο τον κόσμο επικεντρώνονται σε θέματα όπως η Βία Κατά των Γυναικών, Κανόνες
Ασφαλών Συνθηκών Υγιεινής,  Ανθρώπινη Διακίνηση (trafficking), Εκπαίδευση, Ηγεσία και ό,τι επηρεάζει τις ζωές των
γυναικών και των κοριτσιών.

Αναγνωρίζοντας το έργο της Ένωσης, ο Διεθνής Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης προσφέρει δωρεάν την ομαδική της συμμετοχή ώστε το ποσό να συνεχίσει να διατίθεται υπέρ του κοινωνικού έργου της.

Περισσότερες πληροφορίες για τη διαδρομή των 5 χλμ μπορείτε να βρείτε στο atgm.gr

Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 |

Αφετηρία: Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Ώρα εκκίνησης: 12:00

Τερματισμός: Παραλία Θεσσαλονίκης

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds