ΘΕΑΤΡΟ

Ο Θανάσης Ακοκκαλίδης και η ομάδα ΕΑΝ παρουσιάζουν «ΤΟ ΚΗΤΟΣ» της Ειρήνης Αναγνωστοπούλου

By  | 

Πέντε ερμηνευτές δημιουργούν ένα δυστοπικό σύμπαν και  αφηγούνται μια ιστορία από το μέλλον:  Ένα κορίτσι επιβιώνει σε ένα λιμάνι χωρίς θάλασσα. Φτιάχνοντας έναν παράταιρο θίασο περιοδεύει σε έναν κόσμο που,  καθώς η ξηρασία βαθαίνει, οδηγείται στα όριά του.

Η ιστορία

Ένα κορίτσι προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα άδειο λιμάνι χωρίς θάλασσα, σε ένα δυστοπικό σύμπαν ξηρασίας. Με την έλλειψη νερού και τροφής να οδηγεί τους κατοίκους σε εξαθλίωση,  η επιβίωση απαιτεί ευρηματικότητα. Το κορίτσι, ένα παιδί του δρόμου αποφασισμένο να επιβιώσει,  θα ανακαλύψει μέσα στα σκουπίδια το Κήτος. Αρπάζοντας την ευκαιρία, θα φτιάξει ένα αυτοσχέδιο τσίρκο, έναν παράταιρο θίασο, που υπόσχεται ιστορίες για τη θάλασσα. Με αναπάντεχο τρόπο οι ιστορίες καταφέρνουν το ανέλπιστο: ξεδιψούν. Ταυτόχρονα όμως, προκαλούν ανεξέλεγκτες αντιδράσεις στο ακροατήριο, που καθώς η ξηρασία βαθαίνει, οδηγείται στα όριά του.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία- Διασκευή                       Θανάσης Ακοκκαλίδης

Μουσική Σύνθεση                              Θοδωρής Οικονόμου

Εικαστική Εγκατάσταση                      Σωτήρης Μελανός

Ενδυματολογία-Κοστούμια                 Βασιλική Σύρμα

Επιμέλεια Κίνησης- Χορογραφία        Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης- Θανάσης Ακοκκαλίδης

Ηχητική Εγκατάσταση                         Νικόλας Καζάζης

Σχεδιασμός Φωτισμών                       Χριστίνα Θανάσουλα

Βοηθός Σκηνοθέτη                              Κυριάκος Μυστακέλης

Βοηθός Σχεδιασμού Φωτισμών         Μαριέττα Παυλάκη

Φωτογραφία                                       Θοδωρής Δούπας      

Σχεδιασμός Αφίσας                            Πέτρος Φραγκόπουλος

Προβολή και επικοινωνία                   Βάσω Σωτηρίου-We Will

Ερμηνευτές                                         Μαντώ Παπαρρηγοπούλου, Κωνσταντίνος Καρβουνιάρης, Τάσος Κορκός, Λυγερή Μητροπούλου, Ειρήνη Αναγνωστοπούλου

INFO

BIOS    Πειραιώς 84 Main
+30 210 3425335
http://www.bios.gr

Έναρξη Παραστάσεων: 22/11/21

Ημέρες -Ώρες Παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00

Διάρκεια 60΄

Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ (κανονικό) και 10 ευρώ (φοιτητικό, ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65)

Μια παραγωγή της ομάδας ΕΑΝ

Η παράσταση επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Η παράσταση απευθύνεται σε άτομα άνω των 15 ετών

Σημείωμα συγγραφέα

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κοιμούνται πάντα με ένα ποτήρι νερό δίπλα στο μαξιλάρι τους. Δεν ξέρω αν αυτοί οι άνθρωποι ξεδιψούν ή αν πνίγονται στα όνειρά τους.  Υποψιάζομαι όμως πως οι ιστορίες είναι η πιο πολύτιμη ανθρώπινη εφεύρεση,  πως η αναμέτρηση του ανθρώπου με τη φύση του έχει επαναληπτικότητα κυκλική, και τέλος, ότι κανείς στ΄ αλήθεια δεν ξέρει πότε θα έρθει η βροχή.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ορμώμενος από το έργο, βρέθηκα κι εγώ απέναντι στο δικό μου Κήτος. Θυμήθηκα ότι ξέρω πώς είναι «Να με πατάνε και να κλωτσάνε την άμμο που μ΄ έχει σκεπάσει και να φωνάζουν και να γελάνε δυνατά και κανείς να μην ακούει τη φωνή μου, και κανείς να μην ξέρει ότι υπάρχω… Και να φυτέψουν από πάνω μου ζαρντινιέρες και να κατουράνε οι σκύλοι και να πετάνε κουτάκια μπύρας οι μεθυσμένοι..»  Ώσπου μια μέρα κι εγώ,  σαν άλλο Κήτος,  άρχισα να τραγουδάω παράφωνες ιστορίες.

Βιογραφικά:

Η Ειρήνη Αναγνωστοπούλου ηθοποιός και συγγραφέας. Σπούδασε θέατρο, ψυχολογία και δραματοθεραπεία στην Ελλάδα και τη Σκωτία. Από το 2004 εργάζεται ως ηθοποιός (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Θέατρο 104, To Τρένο στο Ρουφ, Σφενδόνη κ.α).  Από το 2012 ασχολείται ενεργά με τη θεατρική συγγραφή (Ένας Ελέφαντας στο Δωμάτιο, Picasso Στο Μάτι του Ταύρου, Ο Θησαυρός των Χαμένων Ρο) και την θεατρική διασκευή (Pessoa, Το Τρένο των Νεφών).

Ο Θανάσης Ακοκκαλίδης είναι ηθοποιός, performer/χορευτής και σκηνοθέτης. Σπούδασε στην Ανώτερη Ιδιωτική Σχολή Δραματικής Τέχνης Βεάκη, ενώ έκανε το χορευτικό του ντεμπούτο με την Χορογράφο Ζουζού Νικολούδη στην Ομάδα Χορικά. Από τότε έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός ή χορευτής με τα μεγαλύτερα θέατρα και φεστιβάλ σε Ελλάδα κι εξωτερικό (Εθνικό Θέατρο, Κ.Θ.Β.Ε., Εθνική Λυρική Σκηνή, Θέατρο Τέχνης, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Piccolo Teatro, Guggenheim Museum κ.ά), υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση των Pina Bausch Group, Μιχαήλ Μαρμαρινού, Δημήτρη Παπαϊωάννου, Στάθη Λιβαθινού και άλλων διακεκριμένων δημιουργών. Τα τελευταία δέκα χρόνια συνεργάζεται με τον Robert Wilson στο Watermill Center.

Από το 2010 αρχίζει να παρουσιάζει τις προσωπικές του δουλειές, μεταξύ των οποίων: το Moment σε συν-δημιουργία με την Μαριάννα Καβαλλιεράτου (Φεστιβάλ Αθηνών – Guggenheim Museum),το Μισό – θέατρο επινόησης (Cartel Τεχνοχώρος), U- μια φωτιστική εγκατάσταση performance(Watermill Center NY US), Pessoa- θέατρο επινόησης (Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Θέατρο της Οδού Κυκλάδων). Από το 2014 διδάσκει μαθήματα υποκριτικής στο Κολλέγιο Αθηνών και στις δραματικές σχολές Βεάκη και Φωτιάδη.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds