απίστευτο

17 από τις πιο ασυνήθιστες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο

By  | 

Όταν κάποιος μιλάει για “παραλία” πιθανότατα σκέφτεστε την κίτρινη ή λευκή άμμο, τα κύματα, το λαμπερό ηλιακό φως και μια μπύρα ή ένα κοκτέιλ φρούτων. Αλλά υπάρχουν παραλίες σε πολύ πιο διαφορετικά σχήματα και χρώματα από ότι κάποιοι από εμάς περιμένουν.

Παρακάτω θα δείτε 17 παραλίες που, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, δεν μοιάζουν με τις παραλίες που συνηθίζετε να επισκέπτεστε.

Μοναδική γυάλινη παραλία στην Καλιφόρνια

17 από τις πιο ασυνήθιστες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο +++Π - Εικόνα 1
17 από τις πιο ασυνήθιστες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο +++Π - Εικόνα 2

Η γυάλινη παραλία κοντά στο Φορτ Bragg στην Καλιφόρνια σχηματίστηκε μετά από τα απορρίμματα που πετάχτηκαν εδώ και χρόνια από τους κατοίκους της περιοχής.

Κρυμμένη παραλία στο Marieta του Μεξικού

17 από τις πιο ασυνήθιστες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο +++Π - Εικόνα 3
17 από τις πιο ασυνήθιστες παραλίες που υπάρχουν στον κόσμο +++Π - Εικόνα 4

Αυτή η παραλία στο Μεξικό λέγεται ότι έχει σχηματιστεί αφού η μεξικανική κυβέρνηση χρησιμοποίησε τα ακατοίκητα νησιά για ασκήσεις σκοποβολής το 1900.

Παραλία στις Μαλδίβες που μοιάζει με αστρικό νυχτερινό ουρανό

Τα φώτα σε αυτή την παραλία στις Μαλδίβες προκαλούνται από μικροσκοπικό βιοφωταυγές φυτοπλαγκτόν, το οποίο εκπέμπει φως όταν αναταράσσεται από τα κύματα.

Η παραλία Ribadeo, Ισπανία

Οι εκπληκτικές καμάρες και οι αντηρίδες της παραλίας αυτής στην Ισπανία σχηματίστηκαν από το χτύπημα του νερού πάνω από χιλιάδες χρόνια.

Η παραλία της ροζ άμμου, Μπαχάμες

Το ροζ χρώμα της άμμου προέρχεται από μικροσκοπικά κοχύλια που ζουν στους ύφαλους της παραλίας. Ξεβράζονται συνέχεια στην παραλία από τα κύματα όπου και αποσυντίθενται και χαρίζουν στην άμμο το σπάνιο αυτό ροζ χρώμα.

Ακραίες προσγειώσεις αεροπλάνων στην παραλία Maho, Άγιος Μαρτίνος

Jokulsarlon, Ισλανδία

Η μαύρη ηφαιστειακή άμμος στην ισλανδική αυτή παραλία είναι πολύ όμορφη με τα λευκά και υαλώδη κομμάτια του πάγου.

Οι ογκόλιθοι Moeraki (αυγά δράκων) στην παραλία Koekohe, Νέα Ζηλανδία

Οι ογκόλιθοι σε αυτή την παραλία της Νέας Ζηλανδίας είναι σφαίρες ιζηματογενών βράχων σκληρότερες από την ιζηματογενή γη που σχηματίστηκε γύρω τους. Αυτοί οι ογκόλιθοι βγαίνουν στην επιφάνεια και εξομαλύνονται με το χτύπημα των κυμάτων.

Πράσινη άμμος στο Kourou της Γαλλικής Γουιάνας

Παραλία Πράσινης Άμμου Papakōlea , Χαβάη

Η πράσινη άμμος σε αυτή την παραλία στη Χαβάη προκαλείται από την ορυκτή ολιβίνη, η οποία σχηματίζεται από λάβα καθώς σμίγει με τη θάλασσα.

Παραλία Giants Causeway, Ιρλανδία

Αυτός ο γιγάντιος υψωμένος δρόμος σχηματίστηκε πριν από 50-60 εκατομμύρια χρόνια, όταν λάβα ανέβηκε στην επιφάνεια και ψύχθηκε, σπάζοντας σε περίεργες, μεγάλες στήλες.

Παραλία της Μαύρης Άμμου Punaluu, Χαβάη

Η μαύρη άμμος στο Punaluu σχηματίζεται από βασάλτη λάβας, η οποία εκρήγνυται καθώς ρέει στη θάλασσα και ψύχεται γρήγορα.

Παραλία Κόκκινη Άμμος, Rabida, Γκαλαπάγκος

Η κόκκινη άμμος στη Rabida σχηματίστηκε λόγω της οξείδωσης των καταλοίπων λάβας πλούσιων σε σίδηρο, αν και θα μπορούσε επίσης να οφείλεται σε ξεπλυμμένα ιζήματα κοραλλιών.

Η παραλία με τα όστρακα, Shark Bay στην Αυστραλία

Το νερό κοντά στην παραλία Shark Bay στην Αυστραλία έχει τόσο υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι που τα κυδώνια μπόρεσαν να πολλαπλασιαστούν ανεξέλεγκτα. Είναι αυτή η αφθονία των μαλακίων που πλημμυρίζει τις ακτές με τα κοχύλια της.

Παραλία με την μωβ άμμο, Καλιφόρνια

Η μωβ άμμος σε αυτή την παραλία σχηματίζεται όταν οι γρανίτες μαγγανίου εναποτίθενται στους γύρω λόφους διαβρωμένοι στη θάλασσα.

Παραλία Vik, Ισλανδία

Η Ισλανδία είναι μια χώρα με μεγάλη ηφαιστειακή δραστηριότητα, γι’ αυτό οι μαύρες ηφαιστειογενείς παραλίες είναι τόσο συχνές εκεί.

Παραλία Σπηλιά στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας

Η ακτή του Αλγκάρβε αποτελείται από ασβεστόλιθο, ο οποίος διαβρώνεται εύκολα και μπορεί να σχηματίσει εκπληκτικές θαλάσσιες σπηλιές όπως αυτή.

Πηγή: newside.gr

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds