ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΣΤΗΝ GALERIE ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ »ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ»

By  | 

Η GALERIE ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝ πάντα πρωτοπόρος στον χώρο των τεχνών και στη δημιουργία καλλιτεχνικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου προχωράει στην έναρξη σεμιναρίων με πολλές θεματικές ενότητες. Ήδη έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί πέντε θεματικές ενότητες ενώ πολύ σύντομα θα ανακοινωθούν και άλλες.

 Τα παραμύθια και τα κείμενα που θα ασχοληθούμε στις ενότητες αυτές του σεμιναρίου είναι διαλεγμένα. Διαβάζοντας τα θα ξαναθυμηθούμε, θα συνδεθούμε και θα βυθιστούμε μέσα στο χρόνο .Θα γνωρίσουμε έθιμα , γιορτές, πεποιθήσεις και εκδηλώσεις από τη ζωή της πατρίδας μας και άλλους λαούς. Περιστατικά που συμβαίνουν στις μέρες μας ή ιστορίες, για παλιά και καινούρια πράγματα.

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

1)Παραμύθια από την Ελληνική και Παγκόσμια Παράδοση. Εισαγωγή στο παραμύθι.

2)»Ερωτόκριτος » του Β.Κορνάρου: Στην ενότητα αυτή θα μιλήσουμε για το αφηγηματικό ποίημα του Β.Κορνάρου, σε ομοιοκατάληκτους δεκαπεντασύλλαβους με ζευγαρωτή ομοιοκαταληξία. Από τα λαμπρότερα και αξιολογότερα που γράφτηκαν στην νεοελληνική γλώσσα. Θα ανακαλύψουμε το φυσικό μέρος που εξελίσσεται η ιστορία και θα περπατήσουμε βήμα βήμα με τους ήρωες, βρίσκοντας ο καθένας το ρυθμό του και μετατρέποντάς το σε λόγο παραμυθιακό.

3)Διγενής Ακρίτας: Στην ενότητα αυτή θα γνωρίσουμε το περίφημο μεσαιωνικό ποιητικό μυθιστόρημα που περιγράφει τη ζωή και τα κατορθώματα ενός θρυλικού ήρωα, του Διγενή Ακρίτα. Θα το μετατρέψουμε και θα το αποδώσουμε σε αφήγημα, εμπλουτίζοντάς το με διαλόγους. Καθώς και τις τεχνικές που θα χρειαστούμε για να το αποδώσουμε(κίνηση, βλέμμα, σκηνική παρουσία, συνοδεία μουσικής).

4)»Το Έπος του Γκίλγκαμες»: Στην ενότητα αυτή θα βυθιστούμε σε ένα από τα αρχαιότερα έπη του κόσμου. Το έπος που προηγείται κατά αιώνες από τα Ομηρικά έπη ,γεννήθηκε στη Μεσοποταμία και είναι ταυτόχρονα ένα από τα ωραιότερα ποιήματα της ανθρωπότητας .Θα μάθουμε πως να το ζωντανέψουμε αφηγηματικά και με ποια διάθεση θα το αποδώσουμε ανάλογα με το κοινό(παιδικό ή ενήλικο).

Οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν τις δικές τους, εικόνες, συναισθήματα, κείμενα… μπαίνοντας στην συγγραφική και αφηγηματική τροχιά.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds