Άρθρα

Κι αν μόνο άκουγες και δεν έβλεπες;

By  | 

Όλοι ασχολούμαστε με την εμφάνιση, τα ρούχα, τα κιλά, το μακιγιάζ, το δέρμα, τα μαλλιά και άλλα πολλά που προσδιορίζουν ένα άτομο. Αν όμως ήμασταν τυφλοί, δεν βλέπαμε αλλά ακούγαμε κάποιον να μιλάει, δεν είχαμε εικόνα αλλά ήχο, χροιά φωνής, έκφραση, λόγο και καλλιέργεια πόσοι θα γυρίζαμε το κεφάλι ακολουθώντας μόνο την φωνή; Δεν είναι όλοι όπως φαίνονται ή όπως θέλουν να φαίνονται. Μην σας ξεγελάει η εμφάνιση. Ακούστε! Ακούστε πως σας μιλάνε όταν απευθύνονται σε εσάς, ειδικά όταν δεν έχει να κερδίσει κάτι. Προσπαθήστε να διακρίνετε τον αληθινό άνθρωπο από τον ψεύτικο. Μην μπερδεύετε την ειλικρίνεια με την αγένεια, το θάρρος με το θράσος, το φιλικό πείραγμα από το bullying. Μάθετε να ξεχωρίζετε το ενδιαφέρον από την περιέργεια, μάθετε να βάζετε όρια σε όσους σας περιτριγυρίζουν και διεκδικούν τον χρόνο σας και την ζωή σας.

Μην την σκορπάτε άσκοπα εκεί που δεν αξίζει. Μην κάνετε εκπτώσεις σε όσα σας καθορίζουν ως άτομο, δεν αξίζει για κανέναν και μην το ξεχνάτε για κανέναν λόγο!

Αγγελική Μεταξά

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds