Περιφέρεια Β.Αττικης

Υδροφόρες της Περιφέρειας βρίσκονται καθημερινά στη Μεταμόρφωση καθαρίζοντας τους δρόμους από τα υπολείμματα της φωτιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο πλαστικών ανακύκλωσης

By  | 

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, οι υδροφόρες καθαρίζουν καθημερινά τους δρόμους από την φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών.

Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας η προστασία της υγείας των πολιτών και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος. Θα συνεχίσουμε να συνδράμουμε το έργο του Δήμου Μεταμόρφωσης, μέχρι να καθαριστεί πλήρως η περιοχή και να είναι απολύτως ασφαλής για τους κατοίκους»

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικής συνεννόησης με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα, υδροφόρες της Περιφέρειας ξεκίνησαν πριν από λίγες μέρες τον σχολαστικό καθαρισμό των δρόμων περιμετρικά του εργοστασίου που κάηκε αλλά  και όλης της περιοχής, από τα υπολείμματα της φωτιάς.

Τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής θα βρίσκονται καθημερινά στην περιοχή για όσο διάστημα χρειαστεί προκειμένου να συνδράμουν το έργο του Δήμου, με στόχο να καθαριστεί η περιοχή, το ταχύτερο δυνατό.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών και η αποκατάσταση του περιβάλλοντος στην περιοχή που επλήγη από την πυρκαγιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο, στις 15 Αυγούστου. Από την πρώτη στιγμή η κινητοποίηση της Περιφέρειας ήταν άμεση, προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των πολιτών. Συνεχίζουμε να συνδράμουμε το έργο του Δήμου Μεταμόρφωσης με τα ειδικά συνεργεία της Περιφέρειας, μέχρι να καθαριστεί πλήρως η περιοχή, να είναι απολύτως ασφαλής για τους κατοίκους και να επανέλθει σε πλήρη κανονικότητα.  

Παράλληλα με τη συνδρομή έγκριτων επιστημονικών φορέων ξεκινήσαμε τη διερεύνηση της επίδρασης της πυρκαγιάς, στην ποιότητα της ατμόσφαιρας, με στοχευμένες δειγματοληψίες. Παρακολουθούμε στενά το φαινόμενο και θα κάνουμε ό,τι απαιτείται για την καλύτερη θωράκιση των πολιτών».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds