ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Στις τιμητικές εκδηλώσεις για την επέτειο συμπλήρωσης 76 χρόνων από την ίδρυση του ΟΗΕ, που διοργανώθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής και τον ΟΗΕ, ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης

By  | 

Γ. Πατούλης: «Ο ΟΗΕ αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο-Περιφέρεια και ΟΗΕ έχουμε εδραιώσει μία ουσιαστική συνεργασία για την προώθηση πολιτικών με αναπτυξιακό πρόσημο»

photo ohe 66

Τον καθοριστικό ρόλο του ΟΗΕ για την οικοδόμηση της ειρήνης και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο, υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης χαιρετίζοντας τις τιμητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης 76 χρόνων από την ίδρυσή του, υπό τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας και του ΟΗΕ.

Στο  πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης και οι επίσημοι προσκεκλημένοι ανέβηκαν σήμερα το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, όπου πραγματοποιήθηκε έπαρση της Ελληνικής σημαίας και της σημαίας του ΟΗΕ από τους άνδρες της Προεδρικής Φρουράς.

Στη συνέχεια ο κ. Πατούλης μαζί με τους επισήμους αναχώρησαν για το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γ.Γ. Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Εξωστρέφειας Υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Σμυρλής, ο Βουλευτής Α’ Πειραιώς κύριος Χριστόφορος Μπουτσικάκης ως εκπρόσωπος της Βουλής, η Εκπρόσωπος Γ.Γ. Ο.Η.Ε. Τατιάνα Χέμα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Στελεχών των Ηνωμένων Εθνών Γεώργιος Καμιζούλης, ο Επιτελάρχης ΓΕΕΘΑ, Αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας, ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, το μέλος Κεντρικής Επιτροπής του ΜΕΡΑ 25 Σαράντος Θεοδωρόπουλος, η Δημοτική Σύμβουλος & Πρόεδρος Δ.Σ. Αθήνα 9,84 Θεόπη Δομάζου εκπροσωπώντας τον Δήμο Αθηναίων,  ο Γραμμ. Πρεσβείας Α΄ Ιωάννης Ζελομοσίδης εκπροσωπώντας την Προεδρία της Δημοκρατίας,  η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη, εκπρόσωποι των αρχηγείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.α.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πατούλης τόνισε πως στα 76 χρόνια της ύπαρξής του, ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών δεν έπαψε να επιτελεί το έργο του με συνέπεια, «υποδεικνύοντας λύσεις για να διαμορφωθεί ένα καλύτερο αύριο για όλους τους λαούς, προωθώντας τον ειρηνικό διάλογο, τις δημοκρατικές αξίες και τα ιδανικά της ελευθερίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας, σε εθνικό και ατομικό επίπεδο».

Ωστόσο, όπως επισήμανε παρά τα σημαντικά βήματα που διανύσαμε ως ανθρωπότητα, οι εστίες πολέμου που συνεχώς αυξάνονται, η επιστροφή στην εξουσία ανελεύθερων σκοταδιστικών καθεστώτων, η αυξανόμενη οικονομική ανισότητα, η ανισότιμη πρόσβαση στην υγεία, την εργασία και την εκπαίδευση, το μεγαλύτερο μεταναστευτικό ρεύμα στη νεώτερη ιστορία, οι καταστροφικές συνέπειες της κλιματικής κρίσης και – βεβαίως – η πρόσφατη πανδημία, κάνουν όλους μας να σκεφτούμε πως αν δεν ληφθούν σοβαρές πρωτοβουλίες, το μέλλον μας φαντάζει δυστοπικό.

«Σε αυτό το περιβάλλον, ο ρόλος του ΟΗΕ για την οικοδόμηση της ειρήνης και την κατοχύρωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο είναι καθοριστικός καθώς αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και προοπτικής για ένα καλύτερο αύριο» ανέφερε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά : «Η σχέση της Περιφέρειας Αττικής με τον ΟΗΕ δεν είναι μόνο θεσμική, αλλά βαθύτατα ουσιαστική. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε εδραιώσει εδώ και δύο χρόνια μια στενή συνεργασία με τον οργανισμό για θέματα που αφορούν τον σύγχρονο κόσμο μας, όπως η κλιματική αλλαγή, η προστασία του περιβάλλοντος, οι φυσικές καταστροφές, αλλά και το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα – θέματα που αφορούν άμεσα τη ζωή και το μέλλον όλων των Ελλήνων. Και θέλω να τονίσω, ότι για τη διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής και για εμένα προσωπικά, οι 17 Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης που περιγράφονται στην Ατζέντα 2030 του ΟΗΕ αποτελούν κατευθυντήριο άξονα στη χάραξη της στρατηγικής και των προτεραιοτήτων μας.

Εξάλλου, και οι δύο υπηρετούμε έναν κοινό στόχο: να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές έναν δικαιότερο κόσμο, με περισσότερη ειρήνη, ευδαιμονία, ανάπτυξη, ευκαιρίες, γνώση, ελευθερία, ισότητα και σεβασμό στο περιβάλλον. Έναν κόσμο, στον οποίο η φτώχεια, ο πόλεμος, ο αποκλεισμός και οι διακρίσεις θα φαντάζουν ως ένα μακρινό παρελθόν.

Είμαι σίγουρος, ότι σε αυτόν τον αγώνα θα βαδίσουμε μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι το όραμά μας να γίνει πραγματικότητα».

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds