Άρθρα

Το «Ρούχο της Ζωής» απόψε στη Δράμα

By  | 

Σοφία Ζαράρη: “Το Ρούχο της Ζωής”

Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, η GALLERY13 της Δράμας και ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Νομού Δράμας πραγματοποιούν σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα, ένα event στο χώρο της γκαλερί με προσκεκλημένη την  jewelry artist Σοφία Ζαράρη και το έργο της «Ρούχο Της Ζωής» με στόχο να προσεγγιστεί η ασθένεια του καρκίνου και ό,τι κινείται γύρω από αυτήν μέσα από το πρίσμα της τέχνης.

Εμπνευσμένο από τα μοτίβα της λαϊκής ελληνικής παράδοσης το γλυπτό έργο «Ρούχο Της Ζωής» της Σοφίας Ζαράρη φτιάχτηκε με αγάπη για να ντύσει κάθε γυναίκα, που –μέσα από την οδύνη και τον πόνο– καταφέρνει τελικά να αποδεχθεί τον εαυτό της και να τον αγαπήσει ολοκληρωτικά. Το «Ρούχο Της Ζωής» αποτελεί ωδή στη δύναμη ψυχής που φέρει η γυναικεία φύση. Ανήκει σε όλες εκείνες τις γυναίκες, που –με όλες τους τις δυνάμεις– παλεύουν και αναμετρώνται με την ασθένεια, δίχως ο φόβος να τις καθηλώνει, με την Ευχή να φορεθεί απ’ τη γυναίκα που αφήνει συνειδητά πίσω της το σκοτάδι, για να αναζητήσει το φως και τη χαρά της ζωής.

Στη συνάντηση την οποία συνεπιμελούνται ο Δημήτρης Γούδας (επιμελητής της GALLERY13 και ο Γιάννης Αργυριάδης (επιμελητής των Βιτρινών του ΟΤΕ της Θεσσαλονίκης), θα μιλήσει για τον ρόλο της τέχνης στην θεραπευτική των ασθενών ο διακεκριμένος ογκολόγος–παθολόγος Δρ. Χρήστος Εμμανουηλίδης.

Η GALLERY13 της Δράμας αποτελεί σημείο συνάντησης μέσα στο αστικό τοπίο, αφιερωμένο στον άνθρωπο και στον πολιτισμό. Λειτουργεί στο 13 της οδού Μητροπολίτου Αγαθαγγέλου του ιστορικού κέντρου, εκεί όπου την περίοδο του μεσοπολέμου η συστάδα των μικρών διώροφων κτιρίων της περιοχής αποτελούσε τη «Νέα Αγορά» της πόλης της Δράμας. Όραμα της GALLERY13 είναι να προβάλει στο ευρύτερο κοινό, μέσα από το σχέδιο, την χαρακτική, την υδατογραφία, καλλιτέχνες όπου το χαρτί κυριαρχεί ως βασικό υλικό στα έργα τους. Παράλληλα, η λειτουργία του «Βιβλιοδετείου» στον χώρο της γκαλερί, συνδιαμορφώνει τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της με στόχο να αναδείξει το βιβλίο ως αυτούσιο έργο τέχνης.

πηγή:https://www.facebook.com/sofiazarari

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds