ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Διευρυμένη σύσκεψη για τη μείωση της παραβατικότητας στο Δήμο Διονύσου, μεταξύ του Δημάρχου Γ.Καλαφατέλη, του Ταξίαρχου Αστυνομικού Δ/ντή Β/Α Αττικής Π.Κολλίντζα, και υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛΑΣ

By  | 

Σύσκεψη με διευρυμένη σύνθεση για θέματα ασφάλειας και πρόληψης παραβατικότητας στο Δήμο Διονύσου πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021 ο Δήμαρχος Γιάννης Καλαφατέλης, με τη συμμετοχή του Ταξίαρχου Αστυνομικού Διευθυντή Βορειανατολικής Αττικής Παναγιώτη Κολλίντζα, του Αναπληρωτή Αστυνομικού Διευθυντή Διονυσίου Κωστή, του Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βορειανατολικής Αττικής Ιωάννη Λιανουδάκη, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου Σωτηρίου Ξυνού και του Διοικητή Ασφαλείας Γιάννη Μπαλατσού. Συμμετείχαν επίσης ο Διευθυντής Συγκοινωνιακού Έργου του ΚΤΕΛ Κορινθίας Αναστάσιου Μήτσου και ο Σύμβουλος του Δημάρχου Διονύσου για θέματα Πολιτικής Προστασίας και Συντονιστής του Τοπικού Συμβούλιου Πρόληψης Παραβατικότητας (ΤΟ.Σ.Π.ΠΑ) Κωνσταντίνος Χριστόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή σοβαρά και επαναλαμβανόμενα κρούσματα παρεμπόδισης δρομολογίων του ΟΑΣΑ, τα οποία εκτελούνται σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ Κορινθίας. Τα περιστατικά παρατηρούνται στην ευρύτερη περιοχή (Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου) και αφορούν σε απρόκλητους βανδαλισμούς από νεαρά άτομα, με κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα τόσο των οδηγών των λεωφορείων όσο και των επιβατών.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η ανάγκη συνεργασίας όλων των πλευρών προκειμένου αυτή η κατάσταση να αντιμετωπιστεί το συντομότερο και με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο, με προσεκτικούς χειρισμούς και με κατανόηση, ταυτόχρονα, όλων των κοινωνικών και άλλων παραμέτρων που δημιουργούν το συγκεκριμένο είδος παραβατικότητας.

Στη συνέχεια ο κ.Καλαφατέλης παρέθεσε στα στελέχη της ΕΛΑΣ όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Δήμου σε σχέση με την παραβατικότητα, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στις κλοπές κατοικιών και επιχειρήσεων,την πρόκληση καταστροφών σε δημόσια κτίρια και πλατείες του Δήμου, την κλοπή καταλυτών από αυτοκίνητα, τη διακίνηση και χρήση παράνομων ουσιών, καθώς και την πραγματοποίηση αυτοσχέδιων αγώνων ταχύτητας κατά τις μεταμεσονύχτιες ώρες.

Ο Δήμαρχος Διονύσου ζήτησε για ακόμη μία φορά την ενίσχυση του Αστυνομικού Τμήματος Διονύσου και την αύξηση των περιπολιών αστυνόμευσης σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου, σε συνεργασία με τις ομάδες ΔΙΑΣ και Αμέσου Δράσης της ΕΛΑΣ, προκειμένου να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Ο Ταχίαρχος κ.Κολλίντζας καθώς και τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας δεσμεύθηκαν να εντείνουν τις προσπάθειές τους, με σκοπό την καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής μέσω της διενέργειας στοχευμένων ελέγχων όταν και όπου αυτό απαιτείται.

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds