Διάφορα

«ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ…ΜΑΓΕΙΡΑΣ»

By  | 

Του Chef Μιχάλη Δαμιανού

Εκδόσεις: 24 Γράμματα

Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, στις 20:00

Στον Εκδοτικό Οίκο «24 Γράμματα», Λ. Πεντέλης 77, Χαλάνδρι.

Ο Εκδοτικός Οίκος «24Γράμματα» και ο Chef – Συγγραφέας Μιχάλης Δαμιανός παρουσιάζουν το βιβλίο «Θέλω να γίνω…μάγειρας». Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021 στις 20:00 στον χώρο του Εκδοτικού Οίκου, Λ. Πεντέλης 77, στο Χαλάνδρι.

Το βιβλίο «Θέλω να γίνω…μάγειρας» είναι ένα λογοτεχνικό ανάγνωσμα που εμπλέκει με ιδιαίτερο τρόπο επαγγελματικές εμπειρίες, καθημερινές προκλήσεις και χαρές, σπιτικές αλλά και εξεζητημένες συνταγές  ιχνηλατώντας τα βιώματα της πορείας ζωής του συγγραφέας.

Ο Μιχάλης είναι ένας περιπλανώμενος μάγειρας που κυκλοφορεί μέσα στις κουζίνες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Επιβιώνει οικονομικά από το επάγγελμα του λαντζομάγειρα, του chef, του υπεύθυνου κουζίνας.
Στην επαγγελματική του διαδρομή κάνει stop στο Λονδίνο, ως ερωτικός μετανάστης, στη Μύκονο ως καπετάνιος γαλέρας, στην Ίο ως «κιρρωτικός» πότης, στην Τρίπολη ως παίχτης ρουλέτας.
Πολυμήχανος γυρίζει με την enduro μηχανή του στην Αθήνα, αρμενίζει το Αιγαίο με το ιδιοκατασκευής επτάμετρο ιστιοπλοϊκό του.
Συγχρόνως συνεργάζεται με αφεντικά της νύχτας, αποκωδικοποιεί τις συμπεριφορές τους, μπλέκει με τους δαίμονες της κατσαρόλας, τον τζόγο, το ποτό, κάνει προσκυνητικές αποδημίες στον Άθω και, τέλος, αυθαίρετα φτιάχνει εγχειρίδια και δεκάλογους κουζίνας. Σε όλες του τις περιπέτειες συλλέγει συνταγές, αντιγράφει μενού, ντεκόρ μαγαζιών, μαγειρεύει, μαστορεύει, οργανώνει κουζίνες και κάποιες φορές, λίγο πριν τον διώξουν, φεύγει σαν τον Mr. Nobody.

Εικονογράφηση Βιβλίου: ‘Αννα-Μαρία Ψιμάδα.

Σας περιμένουμε!

Είσοδος ελεύθερη, κέρασμα με συνταγές του συγγραφέα!

Κατά την παρουσίαση τηρούνται όλα τα μέτρα κατά της Covid-19.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds