Ιατρικά Θέματα

ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΑΣΗ ΧΩΡΙΣ ΓΥΑΛΙΑ

By  | 

Γράφει: ο Οφθαλμίατρος κ. Παύλος Γρεβενιώτης

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΥΩΠΙΑΣ, ΥΠΕΡΜΕΤΡΩΠΙΑΣ, ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕ LASER

Ιστορικά το Laser εφαρμόζεται αρκετά χρόνια τώρα παγκοσμίως με συνεχώς εξελισσόμενες μεθόδους. Η τεχνολογική πρόοδος μας έχει δώσει τη δυνατότητα να μπορούμε να εκτελέσουμε μια διαθλαστική επέμβαση χρησιμοποιώντας laser σε όλα τα στάδια της επέμβασης, με λίγα λόγια να λιγοστέψει τα λάθη που μπορούν να προέλθουν από ένα ανθρώπινο χέρι καθώς και να ελαχιστοποιήσει τις επιπλοκές που παλαιότερα εμφανίζονταν  αφού η επέμβαση και η ανάρρωση είναι πλέον ταχύτερη.

Η επέμβαση αυτή δεν εφαρμόζεται για αισθητικούς λόγους. Η εφαρμογή της λύνει πρακτικά σοβαρές καθημερινές δυσκολίες ατόμων που χρησιμοποιούν σε μόνιμη βάση γυαλιά και φακούς επαφής. Επιπλέον μειώνει την επανάληψη πιθανών μολύνσεων από φακούς επαφής και εξαφανίζει την δυσκολία που υπάρχει με την εναλλαγή γυαλιών από έντονο ήλιο σε πιο σκοτεινό μέρος και το αντίθετο. Η διάδοση της τεχνολογίας αυτής τη καθιστά πιο προσιτή για τον ασθενή ο οποίος επωφελείται από την αλλαγή στη ποιότητα της καθημερινότητάς του καθώς και από τα έξοδα γυαλιών και φακών επαφής.

Τέλος, σε πολύ μεγάλες αμετρωπίες άνω των 4 βαθμών, το laser συνιστάται πιο έντονα διότι ένας ασθενής της κατηγορίας αυτής δε θα μπορέσει ποτέ με γυαλιά να φτάσει στο 100% της όρασής του.  Το laser μπορεί να διορθώσει όλες τις διαθλαστικές ανωμαλίες (μυωπία, υπερμετρωπία, αστιγματισμός, και πρεσβυωπία) και σπανία εμφανίζονται περιορισμοί για κάποιο άτομο στο να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τη τεχνολογία αυτή. Η πιο σύγχρονη μέθοδος τεχνολογικά που χρησιμοποιείται παγκοσμίως σήμερα και θεωρείται η πιο εξελιγμένη, ασφαλέστερη και ταχύτατη είναι η Femtosecond Lasik. Σημαντικό επίσης είναι ο ιατρός να είναι εκπαιδευμένος στην τεχνολογία αυτή. 

ΠΑΥΛΟΣ ΓΡΕΒΕΝΙΩΤΗΣ

Λίγα λόγια για τον κ. Γρεβενιώτη

Ο Παύλος Γρεβενιώτης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 2004. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του μετέβηκε στην Εύβοια, όπου ολοκλήρωσε την προϋπηρεσία του ως αγροτικός ιατρός στο Κέντρο Υγείας της Καρύστου όπου ήταν υπεύθυνος για κάλυψη αναγκών των κλινικών: Παθολογικής, Καρδιολογικής, Γενικής Χειρουργικής, Ορθοπεδικής, και  Οφθαλμολογικού τακτικού εξωτερικού Ιατρείου. Επίσης στις αρμοδιότητές του είχε την παρακολούθηση ασθενών, τη συνταγογράφηση και την κάλυψη επειγόντων περιστατικών. Το 2005 μετέβηκε στο Δημόσιο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου εκεί έκανε τη πρακτική του στην χειρουργική και παθολογία.

Τα επόμενα τέσσερα (2006-2010) χρόνια ήταν πολύ σημαντικά καθότι εργάστηκε στο Opthalmos Laser Center της Κύπρου, μια από τις πιο πρωτοποριακές κλινικές στη Κύπρο όπου πλέον ασχολήθηκε αποκλειστικά με τον οφθαλμό. Από την πρώτη κι’ όλας στιγμή ήταν βοηθός του Οφθαλμοχειρουργού Τάσου Γεωργίου, αναλαμβάνοντας την εξέταση και την παρακολούθηση των ασθενών και την διεξαγωγή όλων των διαγνωστικών τεστ όπως Τοπογραφίες, Φλουροαγγειογραφίες, Οπτική Τομογραφία Συνοχής, Διάθλαση, ORA, IOL master, Βιομετρία, U/S οφθαλμού καθώς και αναίμακτων επεμβάσεων όπως: Φωτοπηξία, (περιφεριακή & εστιακή με 532 laser), Yag Laser, SLT Laser.

Ασχολήθηκε με ζήλο με την χειρουργική και επεμβατική προετοιμασία ασθενών (Διασύνδεση κολλαγόνου, Ενδουαλοειδικές εγχύσεις, Περιβόλβια και Παραβόλβια αναισθησία, Υποτενόνια αναισθησία) και εκπαιδεύτηκε στην εργαλειοδοσία και στις επεμβάσεις όλων των τμημάτων (Καταρράκτης και Μικρής τομής Καταρράκτη, Υαλοειδεκτομή καθώς και συνδυασμένες υαλοειδεκτομές/ καταρράκτη, Μεταμοσχεύσεις κερατοειδούς (πλήρους πάχους DSEK DMEK), FEMTOSECOND LASIK, PRK, Τραμπεκουλεκτομή, Πτερύγιο, Επεμβάσεις Οφθαλμοπλαστικής, Στραβισμός.  Ο κ Γρεβενιώτης ολοκλήρωσε την ειδικότητα Οφθαλμιατρικής Χειρουργικής στο Γ.Ν. «Γ. Γεννηματάς», στη Κρατική Οφθαλμιατρική Κλινική, ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα Οφθαλμολογίας στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα συνεργάζεται με ιδιωτικές κλινικές όπως το OMMA, Αθηναϊκό Διαθλαστικό, Eye Day Clinic και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών που μπορούν να στηρίξουν την τεχνολογία και την εξυπηρέτηση που θέλει να προσφέρει ο ίδιος στους ασθενής του. Στην Κύπρο το eyelevel συνεργάζεται με το Opthalmos Laser Center της Κύπρου ειδικά σε θέματα που αφορούν την πάθηση του γλαυκώματος και της Ωχράς Κηλίδας.

Το ιατρείο του κ. Γρεβενιώτη βρίσκεται εδώ:


Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας καλλιτεχνών, θεατρικών παραστάσεων, μουσικών εκδηλώσεων, συναυλιών και πολυχώρου Τέχνης, Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Ακαδημίας Ελληνικών Βραβείων Τέχνης, Ραδιοφωνική Παραγωγός, Αρθρογράφος, Content Creator, Social Media Manager, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds