ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ

Aνοιχτές θα παραμείνουν την Κυριακή 17 Οκτωβρίου οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας

By  | 

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου θα παραμείνουν ανοιχτές οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Διονύσου, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας.

Ο Δήμος συμμετέχει ενεργά με τις εξής δράσεις:

– Από τις 9:00 έως τις 12:00 θα πραγματοποιηθεί η μηνιαία διανομή αγαθών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο για όλες τις κατηγορίες. Κατά τη διάρκεια της διανομής θα είναι ανοικτή η Κοινωνική Ιματιοθήκη του Δήμου για την εξυπηρέτηση όλων των ωφελούμενων.

– Το Πρόγραμμα«Βοήθε ια στο Σπίτι» θα πραγματοποιεί κατ’ οίκον δράσεις φροντίδας εξυπηρετούμενων. Επίσης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο θα πραγματοποιούνται μετρήσεις σακχάρου και πίεσης (στο χώρο του Κοινωνικού Φαρμακείου).

– Ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Άγιο Στέφανο και ο Ιερός Ναός Προφήτη Ηλία στη Ροδόπολη θα πραγματοποιήσουν συσσίτιο σε συνεργασία με το Δήμο.

Από το Δεκέμβριο του 1992 η 17η Οκτωβρίου έχει οριστεί ως Παγκόσμια ημέρα κατά της φτώχειας από τα Ηνωμένα Έθνη, με ζητούμενο την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους με καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και των ανισοτήτων.

H φτώχεια δεν είναι μόνο ένα οικονομικό ζήτημα. Είναι ένα πολυδιάστατο φαινόμενο που αντιμετωπίζουν πολλοί συνάνθρωποί μας, οι οποίοι πέρα από την οικονομική αδυναμία έρχονται αντιμέτωποι με απουσία στέγης, επικίνδυνες συνθήκες εργασίας, περιορισμένη ως μηδενική πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, έλλειψη εκπροσώπησης στα πολιτικά δρώμενα, έλλειψη θρεπτικών τροφών, άνιση πρόσβαση στη δικαιοσύνη κλπ.         

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds