ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας από Μητσοτάκη και Μπουρλά

By  | 

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς παρέστη στα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer.

Μια σημαντική επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, καθώς θα δημιουργηθούν εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη εγκαίνια hub Pfizer Μπουρλά

Τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις νέες εγκαταστάσεις υποδέχτηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά. Το παρών στα εγκαίνια έδωσαν ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας Χρίστος Δήμας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Βούλα Πατουλίδου, η πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Ελιζαμπεθ Λι, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου και η προϊσταμένη του γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Μητσοτάκης: “Η κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της καινοτομίας”

Στο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: “Σήμερα ο Άλμπερτ επιστρέφει στο σπίτι του και δίνει το δικό του ξεχωριστό στίγμα σε μια επένδυση σταθμό για την πόλη και την Ελλάδα. Θα προσληφθούν περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι σε πολλές ειδικότητες. Ένας από τους βασικούς λόγους πιστεύω πως ήταν το άξιο έμψυχο δυναμική της πόλης. Η καρδιά του έμψυχου δυναμικού είναι απόφοιτοι των δημοσίων πανεπιστημίων του Αριστοτελείου και του Μακεδονίας και είναι σημαντικό ότι συνεργάζονται με τα ερευνητικά ινστιτούτα σε σταθερή βάση. Η Θεσσαλονίκη γίνεται η πρωτεύουσα της εξωστρέφειας με περισσότερη απασχόληση και περισσότερη καινοτομία. Ενθουσιάστηκα από τους χώρους που επισκέφθηκα που έρχονται από το μέλλον.

Κάπως έτσι φαντάζομαι κι εγώ τους χώρους που στο μέλλον θα εργάζονται και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Είναι σημαντικό ότι εργάζονται περισσότερες γυναίκες από ότι ο μέσος όρος. Η Θεσσαλονίκη οφείλει να τον τιμήσει με περισσότερους εμβολιασμούς εκεί που υστερεί η Βόρεια Ελλάδα. Πρέπει να εμβολιαστούμε όπως μας λένε και οι επιστήμονες. Φεύγοντας από εδώ θα πάω να κάνω την τρίτη δόση. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο το νέο πρότζεκτ της Pfizer. Η κυβέρνηση θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της καινοτομίας”.

πηγή:www.thes.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds