ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City» συμμετέχει ο Δήμος Νέας Ιωνίας

By  | 

Στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City» της Περιφέρειας Αττικής και του ΕΔΣΝΑ, συμμετέχει ενεργά ο Δήμος Νέας Ιωνίας, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των πολιτών στον τομέα της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας.Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό Πρόγραμμα Επιβράβευσης Ανακύκλωσης Πολιτών που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, προσφέροντας μέσω κινητής μονάδας στους πολίτες τη δυνατότητα να ανακυκλώσουν και να κερδίσουν, στηρίζοντας παράλληλα την μετάβαση της χώρας στην κυκλική οικονομία.

Η κινητή μονάδα σταθμεύει και λειτουργεί κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Παρασκευή σε διάφορες συνοικίες του Δήμου μας, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες και να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε σημεία ανακύκλωσης όπου μπορούν να αφήνουν στη κινητή μονάδα χαρτί/χαρτόνι, πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, αλουμίνιο και γυαλί, αλλά και ηλεκτρονικό/ηλεκτρικό εξοπλισμό, βρώσιμα έλαια και λίπη και ρούχα/υφάσματα, διαχωρισμένα ανά είδος σε χωριστές σακούλες αλλιώς ο διαχωρισμός θα πραγματοποιείται επιτόπου με τη βοήθεια του προσωπικού.

Επίσης, είναι απαραίτητο τα υλικά να είναι κενά από τυχόν περιεχόμενα. Ιδανικά να έχουν ξεπλυθεί αυτά που είναι απαραίτητο, ώστε να μην υπάρχουν υπολείμματα τροφών, υγρών κα. Τα βρώσιμα έλαια και λίπη, θα πρέπει να μεταφέρονται σε πλαστικά μπουκάλια /δοχεία και έπειτα θα απορρίπτονται στους ειδικούς περιέκτες (βαρέλια).

Τα προς ανακύκλωση υλικά ζυγίζονται επί τόπου και ανάλογα την ποσότητα και το βάρος υπολογίζονται πόντοι που καταχωρούνται σε μια κάρτα μέλους. Οι δημότες μπορούν να εξαργυρώνουν τους πόντους σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις λαμβάνοντας εκπτώσεις και προσφορές.Οι πολίτες μπορούν να γίνουν μέλη επί τόπου στο Κινητό Πράσινο Σημείο ή μέσω τις ιστοσελίδας www.thegreencity.gr ή μέσω του mobile app THE GREEN CITY, απ’ όπου μπορούν επίσης να ενημερώνονται για τις περιοχές που θα βρίσκονται τα Κινητά Πράσινα Σημεία, τις ώρες λειτουργίας τους, τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, τους πόντους που διαθέτουν κ.λπ.

Δείτε τα δρομολόγια της κινητής μονάδας στην πόλη μας πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://thegreencity.gr/routes

Απόφοιτος Τοσιτσείων Αρσακείων Σχολείων Εκάλης. Life Coach - Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μέλος του H.I.C. (Hellenic Institute of Coaching)- Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού- Πιστοποιημένη από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Δημόσιες Σχέσεις,Content Creator, Social Media Manager, Αρθρογράφος, Εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds