Άρθρα

Για τις μητέρες που ξενυχτούν

By  | 

Για όλες τις μητέρες του κόσμου που για τον έναν ή τον άλλον λόγο ξενυχτάνε. Που μπορεί να μεγάλωσαν τα παιδιά τους και δεν ξυπνούν τη νύχτα. Που μπορούν να σηκωθούν μόνα τους να πιούνε νερό. Που δεν θέλουν το φιλί της-όχι πάντα- για καληνύχτα. Για τις μητέρες αυτές που περιμένουν τα παιδιά τους να γυρίσουν μετά από διασκέδαση. Που χαίρονται να περνάνε καλά αλλά αυτές παραμένουν άυπνες, μέχρι να επιστρέψουν. Που στέλνουν μηνύματα στα 20χρονα και 18χρονα παιδιά τους αν ξεκίνησαν να επιστρέψουν. Για τις μητέρες που ξενυχτούν μέχρι να ακούσουν το κλειδί στην πόρτα. Που υποκρίνονται τις κοιμισμένες ενώ δεν ήταν. Για όλες αυτές. (Α.Μ)

Πολλές μητέρες δεν έκλεισαν μάτι απόψε.Παντού στον κόσμο υπάρχουν άυπνες μητέρες.Μητέρες που δεν έχουν πλέον επίγνωση της ημέρας και της νύχτας, γιατί τα νεογνά τους κοιμούνται ανά διαστήματα.Υπάρχουν μητέρες που παρηγορούν τα μικρά τους από τους εφιάλτες, ελέγχοντας ότι στο δωμάτιο δεν υπάρχουν τέρατα. Αγκαλιάζοντάς τα. Μητέρες που δεν κοιμούνται, γιατί συνοδεύουν την αϋπνία των παιδιών τους.Δεν ξέρω πότε τα παιδιά αρχίζουν να κοιμούνται όλη τη νύχτα. Δεν υπάρχει μία ακριβής ημερομηνία. Κάθε παιδί είναι διαφορετικό: και οι συνθήκες κάθε οικογένειας διαφέρουν.Αυτό που ξέρω είναι ότι κάποιος θα έπρεπε να σου πει ότι η δουλειά που κάνεις είναι πολύ σημαντική. Δίνεις ό,τι πιο πολύτιμο έχεις, το χρόνο σου.Ίσως το πρωί αισθάνεσαι τα κόκαλά σου βαριά, το μυαλό σου μπερδεμένο.Κάποια μέρα θα μπορείς να κοιμάσαι όλη νύχτα.Θα σου λείψει το φιλί που του έδινες στο κεφάλι, η μυρωδιά των μαλλιών του, η θέρμη του χεριού του.Όταν έρχεται προς εσένα ο χείμαρρος των συναισθημάτων.. πάρε ανάσες. Εισπνοή και εκπνοή.Βρες χρόνο. Πάρε τηλέφωνο τη φίλη σου που διέσχισε το ίδιο μονοπάτι. Μίλα μαζί της. Κλάψτε και γελάστε μαζί.Οι άυπνες μητέρες διαφυλάσσουν το μέλλον του κόσμου…….Μαία Sara Notarantonio…

Elliott ErwinnΤο διαβάσαμε στη σελίδα της Κοσμαρίκου Αλεξάνδρα Παιδίατρος

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds