ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών και Επικοινωνιών, Βασίλη Γιαννακόπουλου

By  | 

Αταλάντευτα προσηλωμένος σε αξίες και ιδανικά έχω καταδικάσει απερίφραστα από την πρώτη κιόλας στιγμή τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» και όπως όλοι οι δημοκρατικοί συμπολίτες χαιρέτισα δημόσια την ιστορική της καταδίκη από τη Δικαιοσύνη.

Άλλωστε η Διοίκηση της Περιφέρειας και προσωπικά ο ίδιος ο Περιφερειάρχης, Γ. Πατούλης, έχει επανειλημμένως καταδικάσει δημόσια και θεσμικά τη βία και το διχασμό από όπου και εάν προέρχονται. Αυτό έχει αποδειχθεί έμπρακτα τόσο μέσα από τις δημόσιες τοποθετήσεις του, όσο και από τον τρόπο διαχείρισης σχετικών ζητημάτων. 

Κατά την 40χρονη πολιτική μου διαδρομή αγωνίστηκα και αγωνίζομαι για να στεριώσει, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη της πατρίδας μας, ακόμα περισσότερο το τοίχος υπεράσπισης του Ανθρώπου και της Δημοκρατίας απέναντι στο ναζισμό και το φασισμό.Δημόσια, ανοικτά, και ξάστερα, αγωνίστηκα και αγωνίζομαι, με καθαρότητα θέσεων και επιλογών, για προγραμματικές συγκλίσεις και δημοκρατικές συνεργασίες στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Όχι κατά μόνας, αλλά δημοκρατικά και συλλογικά, όπως έπραξα απευθυνόμενος σε ευρεία ανοικτή συνέλευση της δημοτικής παράταξης λαμβάνοντας, πριν δύο χρόνια, συντριπτική απόφαση – εξουσιοδότηση για συνεργασία με τη νέα περιφερειακή Αρχή. Με αίσθημα ευθύνης και με μοναδικό κριτήριο το όφελος των πολιτών της Αττικής μαζί με άλλους 4 Περιφερειακούς Συμβούλους επιλέξαμε αυτή τη δημιουργική συνεργασία, η οποία έμπρακτα βασίζεται σε δημοκρατικούς κανόνες και λειτουργίες.

Μαθήματα δημοκρατίας και ευαισθησίας δεν αποδέχομαι από τον κ. Ι. Σγουρό που εναγωνίως και απεγνωσμένα επιχειρεί να υποδηλώσει δημόσια παρουσία, όντας σε πλήρη πολιτική ανυπαρξία εδώ και δύο χρόνια.

Όσο για την άθλια αναφορά στο πρόσωπό μου τον ενημερώνω ότι οι αποστασίες εξυφαίνονται και συντελούνται όχι στο φως της ημέρας, αλλά στο σκοτάδι… ενίοτε με επισκέψεις σε γραφεία πρωθυπουργών και υπουργών για εξασφάλιση κυβερνητικών ή ευρωπαϊκών αξιωμάτων.  

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds