ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στο Δήμο Πεντέλης

By  | 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 ολοκληρώθηκε με τον Δήμο Πεντέλης να συμμετέχει ενεργά φέτος, περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χρονιά, πραγματοποιώντας δράσεις που ενίσχυσαν τη βιώσιμη κινητικότητα, δράσεις με αναψυχή, εκπαίδευση και ενημέρωση σε θέματα οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Συγκεκριμένα:

Υλοποιήθηκε πιλοτική πεζοδρόμηση στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου στη Νέα Πεντέλη και την οδό 17ης Νοέμβρη στα Μελίσσια. Οι πολίτες μας, μικροί και μεγάλοι, είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν, να κάνουν ποδήλατο, να ευχαριστηθούν σε ελεύθερο από αυτοκίνητα χώρο, με ασφάλεια.

Πραγματοποιήθηκαν δράσεις οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Ι.Ο.Α.Σ. ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ, ενώ οι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία μέσα από παιχνίδια, εικαστικές δράσεις και άθληση να ενημερωθούν για τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής, καθώς και την αύξηση της χρήσης του ποδηλάτου και της πεζής μετακίνησης.

Η εμπλοκή φορέων και ενεργών πολιτών στις εκδηλώσεις για την βιώσιμη κινητικότητα παίζει ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητική και παίζει καθοριστικό ρόλο καθώς έτσι διαμορφώνονται συνθήκες για ένα διαφορετικό τρόπο μετακίνησης στις σύγχρονες πόλεις.

Η διαμόρφωση συνθηκών βιώσιμης κινητικότητας αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής της Δήμητρας Κεχαγιά, η οποία αναφερόμενη στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας δήλωσε σχετικά:

«Η συμμετοχή μας στην ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας σηματοδοτεί την ιδιαίτερη έμφαση που δίνουμε στην αλλαγή της νοοτροπίας των πολιτών στις μετακινήσεις τους στην πόλη και την ευαισθητοποίησή τους, ώστε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα Δήμο πιο ανθρώπινο, πιο φιλικό, πιο προσβάσιμο, πιο πράσινο για  όλους. 

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας δεν ήταν παρά μόνο η αρχή.  Δεν αρκεί να γιορτάζουμε μόνο κατά τη διάρκειά της, αλλά καθημερινά να επιλέγουμε βιώσιμους τρόπους μετακίνησης. Προς την κατεύθυνση αυτή είναι και οι δύο μελέτες που συντάσσονται, η κυκλοφοριακή μελέτη και η μελέτη αστικών αναπλάσεων, ενώ σημαντικό ρόλο διαδραματίζει σε όλα αυτά το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας που εγκρίθηκε πρόσφατα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν και πήραν μέρος στις εκδηλώσεις μας και σας καλούμε από τώρα να συμμετέχουμε όλοι μαζί σε δράσεις και εκδηλώσεις για το επόμενο έτος, Ευρωπαϊκής εβδομάδας Κινητικότητας 2022».

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds