ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ» ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ – ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

By  | 

γράφει η Λία Τσεκούρα

H Χριστίνα Κουλουμπή μας μιλάει για τον Μικρό της Πρίγκηπα, το όραμά της και το θέατρο.

  1. Τι ήταν αυτό που σας ενέπνευσε να παρουσιάσετε τον «Μικρό Πρίγκιπα»;

Ήταν υπέροχο! Η έμπνευση ήρθε από τα ίδια τα παιδιά !!! Έχουμε  ξεκινήσει ένα διαδραστικό «παιχνίδι» τα τελευταία χρόνια. Με το τέλος της κάθε παράστασης της «’Παιδικής σκηνής ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ’» τις Κυριακές, προτείνουμε στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους, τρεις τίτλους παραμυθιών, βιβλίων κι εκείνοι «ψηφίζουν» με το χειροκρότημά τους! Ο «Μικρός Πρίγκιπας» αυτό το βαθειά φιλοσοφημένο βιβλίο γοητεύει και συγκινεί! Ο μύθος που το συνοδεύει είναι απόλυτα συνδεδεμένος με την ανάγκη όλων μας για αγάπη.

  1. Ποιες προκλήσεις αντιμετωπίσατε στη σκηνοθεσία και τη δημιουργία σκηνικών και κοστουμιών;

Ήταν εξαιρετική η πρόκληση για εμένα και την Κάρμεν να ανακαλύψουμε δημιουργικά τους θησαυρούς που κρύβει αυτό το μοναδικό παραμύθι!!! Κι επειδή όλα αρχίζουν από τον λόγο, η μετατροπή της νουβέλας του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ σε  θεατρικό έργο από την Κάρμεν Ρουγγέρη είναι αληθινά μοναδική! Με την ευρηματική της γραφή ανέδειξε τους ξεχωριστά αγαπημένους χαρακτήρες και φώτισε με απλό τρόπο τα νοήματα και την ουσία!

Πήραμε την σκυτάλη λοιπόν από το κείμενο και η σκηνοθεσία πάτησε στα χνάρια της φαντασίας μας! Ήταν πολύ γόνιμη η διαδικασία. Δυο μυαλά, δυο καρδιές που αγαπιούνται τόσο (η μαμά μου κι εγώ) να ονειρευόμαστε και να γνωρίζουμε όλο και περισσότερο τον Μικρό Πρίγκιπα και τα πλάσματα που συναντά!

Η δημιουργία των σκηνικών και των κοστουμιών ήταν για μένα ένα παιχνιδιάρικο ταξίδι! Η χρωματική γκάμα από το μπεζ χρυσό της ερήμου για τον πιλότο και το αεροπλάνο του, μέχρι το ολοπράσινο του γρασιδιού για τον μικρό πρίγκηπα, το γοητευτικό ρόδινο του Τριαντάφυλλου, το ορμητικό πορτοκαλί της Αλεπούς. Σημαντικό ρόλο στην παράσταση μας παίζουν και οι τεράστιες ζωγραφιστές προβολές που μας μεταφέρουν  μέσα από τα χρώματα τους στο σύμπαν και στους αναρίθμητους πλανήτες! Πιστέυω πολύ στην παράσταση μας!

  1. Ποια σημεία είναι εκείνα που θα θέλατε να τονίσετε;

Πάντα αυτό που μας ενδιαφέρει στην παιδική μας σκηνή είναι η ψυχαγωγία να συνυπάρχει με την γνώση. Μας ενδιαφέρει η αρμονία και η φροντίδα για τα πάντα. Θέλουμε να προσφέρουμε  καλαισθησία και απίστευτα ερεθίσματα που θα επηρεάσουν θετικά την ψυχή και του πιο μικρού μας θεατή!

Απόλυτο κίνητρο δικό μας αλλά και όλων των στενών συνεργατών μας είναι η αγάπη και ο σεβασμός για τα μικρά και μεγάλα παιδιά που βλέπουν τις παραστάσεις μας. Φέτος στον «Μικρό Πρίγκιπα» έχουμε την ευτυχία να συνεργαζόμαστε για πρώτη φορά με τον υπέροχο Στέφανο Κορκολή! Η μουσική του πραγματικά μας ταξιδεύει και υποβάλλει ατμόσφαιρες θαυμαστές που γοητέυουν…Είμαι πολύ χαρούμενη! Όταν συνδημιουργείς με ανθρώπους που αγαπάς η εργασία είναι απόλαυση. Η Κάρμεν, ο ανεκτίμητος Πέτρος Γάλλιας, ο πολύτιμος Ανδρέας Κουλουμπής, ο πολυμήχανος Αντώνης Δελαπόρτας, το νεαρό σαΐνι μας Ηλέκτρα Θεολόγη, η άξια ακούραστη Ελένη Καρτάση, η μοναδική Πένυ, η Δήμητρα, ο Γιάννης, η Μαρίνα, ο Θωμάς, ο Νεκτάριος, η Ευα και βέβαια οι λαμπεροί  αξιολάτρευτοι ηθοποιοί της παράστασής μας.

  1. Τι λέει σήμερα ο «Μικρός Πρίγκηπας» στα παιδιά και τους ενήλικες;

Ο «Μικρός Πρίγκιπας» είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και πολυδιαβασμένα λογοτεχνικά βιβλία στον κόσμο! Γράφτηκε το 1943 και κυκλοφόρησε το 1948 μετά τον θάνατο του συγγραφέα. Έχει μεταφραστεί σε πάρα πολλές γλώσσες και η επίδραση του παντού βαθειά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Ήρωάς του ένα μικρό αγνό παιδί που φεύγει από τον πλανήτη του με επιθυμία να περιπλανηθεί και να γνωρίσει τον κόσμο όλο. Συναντά τον αφηγητή της ιστορίας μας και μπροστά στα μάτια μας ξετυλίγεται ένα αλληγορικό παραμύθι γεμάτο αγάπη! Πιστεύω ότι μπορούμε να ταυτιστούμε με όλους τους χαρακτήρες του έργου και να συγκινηθούμε με τα μαθήματα ανθρωπιάς που ακούγονται από το στόμα της «Αλεπούς».

  1. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας μέχρι σήμερα από τις πρόβες;

Είμαι ενθουσιασμένη κόντρα στους χαλεπούς καιρούς…Η ομάδα των λατρεμένων συνεργατών «πετάει», το θεατρικό κοινό «διψάει» και «η έρημος είναι ωραία γιατί σίγουρα κρύβει κάπου  ένα πηγάδι»! Για εμένα αυτή η λύτρωση βρίσκεται στο θέατρο για τα παιδιά.

  1. Ποιο είναι το όραμά σας για την Τέχνη και το Θέατρο;

Ονειρεύομαι να γνωρίζω άξιους αλλά και αξιαγάπητους ανθρώπους… Πιστεύω ακράδαντα στην δύναμη της διεύρυνσης μέσα από την χαρά, την εργασία και την ελπίδα ότι μπορούμε να βελτιωνόμαστε μέρα με την μέρα και περισσότερο!

  1. Τι θα πάρει στην ψυχούλα του το παιδί αποχωρώντας από την αίθουσα;

Ο μύθος που υπάρχει ξεκάθαρα  γύρω από τον «Μικρό Πρίγκηπα» θα το συντροφεύει για όλη του τη ζωή! Η αγάπη, η φιλία είναι αξίες που μας μεταμορφώνουν και σίγουρα μας «εξημερώνουν»! Νιώθουμε ξεχωριστοί κερδίζουμε μαγικές στιγμές….Η παράστασή μας προσφέρει ψυχαγωγία, χιούμορ, συγκίνηση, άφθονα αισθητικά και μουσικά ερεθίσματα…. θα παρακινήσει τους μικρούς αλλά και μεγαλύτερους θεατές να διαβάσουν αυτό το μαγικό βιβλίο και θα γεμίσει χαρά όσους το ξέρουν απέξω και ανακατωτά!

  1. Περνάει κρίση ο πολιτισμός στην Ελλάδα σήμερα;

Η πανδημία σταμάτησε βίαια τη ροή της καθημερινότητάς μας αλλά πιστεύω ότι μετά το αρχικό σοκ, οι καλλιτέχνες ανασκουμπωθήκαμε και αναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας. Η ιστορία έχει δείξει ότι η Τέχνη δίνει ελπίδα και φως στα σκοτάδια των καιρων…Τώρα μένει να στηριχτεί ο πολιτισμός της χώρας από την Πολιτεία.

  1. Μας έχει διδάξει κάτι η κατάσταση με τον covid-19;

Ναι, συνειδητοποιήσαμε όλοι πόσο εύθραυστοι είμαστε. Καταλάβαμε την απόλυτη σύνδεση που έχουμε ο ένας με τον άλλον και την ευθύνη που έχουμε απέναντι στον εαυτό, στον διπλανό αλλά και τον μακρινό μας. Όλοι μαζί κάνουμε μια κοινή προσπάθεια για ανάκτηση των αρχέγονων συνηθειών που θεωρούσαμε δεδομένα ….Ναι!!!! θα ξανάρθει η στιγμή που θα αγκαλιαζόμαστε χωρίς φόβο….

  1. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας για το μέλλον;

Προσδοκώ συναντήσεις με πλάσματα που έχω αγαπήσει, αγαπώ και θα αγαπήσω.

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2020-2021

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ»

του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ

«Με τη ματιά της Κάρμεν Ρουγγέρη»

&

«πρωτότυπη μουσική του ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΟΡΚΟΛΗ»

Σκηνοθεσία ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΛΟΥΜΠΗ – ΚΑΡΜΕΝ ΡΟΥΓΓΕΡΗ

Από Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Συντελεστές:

Κείμενο: Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνοθεσία: Χριστίνα Κουλουμπή – Κάρμεν Ρουγγέρη

Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κουλουμπή

Μουσική: Στέφανος Κορκολής

Στίχοι: Ανδρέας Κουλουμπής

Κίνηση – Χορογραφίες – Φωτισμοί: Πέτρος Γάλλιας

Sound design & video: Αντώνης Δελαπόρτας

Βοηθός σκηνοθέτη : Ηλέκτρα Θεολόγη

Φωτογραφίες παράστασης: Πέτρος Γάλλιας

Γραμματειακή Υποστήριξη: Ελένη Καρτάση

Υπεύθυνη γραφείου παραγωγής: Αγγελική Μαντζουράνη

Διανομή:

Παίζουν οι ηθοποιοί: Νεκτάριος Φαρμάκης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Γιάννης Νικολάου, Δημήτρης Τσολάκης, Κωνσταντίνα Λιναρδάτου και Χριστίνα Κουλουμπή.

Περισσότερες πληροφορίες: www.karmenrouggeri.gr

Facebook: https://www.facebook.com/%CE%9A%CE%AC%CF%81%CE%BC%CE%B5%CE%BD-%CE%A1%CE%BF%CF%85%CE%B3%CE%B3%CE%AD%CF%81%CE%B7-2120813864603695/

Παραστάσεις:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – www.mcf.gr

Πειραιώς 206, ΤΚ 177 78 Ταύρος, Τηλ: 210 3418550, 210 3418579

Κάθε Κυριακή για κοινό και ομαδικές κρατήσεις στις 11:00 & 14:00

Διάρκεια παράστασης: 1:30  χωρίς διάλειμμα

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

Λήξη παραστάσεων: Κυριακή των Βαΐων

Προπώληση εισιτηρίων: https://www.ticketservices.gr/event/o-mikros-prigkipas-karmen-rouggeri/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds