Διάφορα

Έξι ηρωίδες της πανδημίας έγιναν Barbie

By  | 

Τις ηρωίδες της πανδημίας επέλεξε να τιμήσει η βιομηχανία παιχνιδιών Mattel, εισάγοντας μια νέα σειρά Barbie οι οποίες θεωρούνται «πρότυπα»

exi-iroides-tis-pandimias-eginan-barbie-561457939

Aνάμεσα στις εικονιζόμενες εκπροσώπους του υγειονομικού προσωπικού της πρώτης γραμμής συγκαταλέγεται η δρ Σάρα Γκίλμπερτ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του εμβολίου της AstraZeneca (φωτ. University of Oxford / via REUTERS). REUTERS 05.08.2021 • 14:01

Τις ηρωίδες της πανδημίας επέλεξε να τιμήσει η βιομηχανία παιχνιδιών Μattel, εισάγοντας μια νέα σειρά Barbie οι οποίες θεωρούνται «πρότυπα». Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πολύτιμη συμβολή τους, με κάθε τρόπο και από κάθε ρόλο, στην παγκόσμια υγειονομική κρίση, η Mattel τις προσέθεσε στην πλούσια συλλογή της με τις προσωπικότητες από κάθε τομέα δραστηριότητας, μεταξύ των οποίων είναι η Μέριλιν Μονρόε, η Ελινορ Ρούζβελτ και η Μπιγιονσέ. 

Τώρα Barbie έγινε η δρ Σάρα Γκίλμπερτ, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, η οποία συνέβαλε σημαντικά στην ανάπτυξη του εμβολίου της AstraZeneca. Η κούκλα που την αναπαριστά έχει μακριά καστανά μαλλιά και γυαλιά οράσεως με υπερμεγέθη μαύρο κοκάλινο σκελετό, ενώ φοράει ένα κλασικό μπλε κοστούμι και λευκή μπλούζα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Mattel, η Βρετανίδα καθηγήτρια τόνισε ότι νιώθει πολύ παράξενα που υπάρχει μια κούκλα όμοια με την ίδια. «Ελπίζω ότι η δική μου Barbie θα προτρέψει τα κορίτσια να εξετάσουν το ενδεχόμενο μιας μελλοντικής σταδιοδρομίας σε τομείς της επιστήμης», ανέφερε.

Οι γυναίκες επιστήμονες

Mε τον ίδιο τρόπο, η Mattel θα τιμήσει άλλες πέντε γυναίκες επιστήμονες που έδωσαν τη δική τους μάχη κατά της COVID. Οι άλλες ηρωίδες της πανδημίας που έγιναν Barbie είναι η Εϊμι Σάλιβαν, νοσηλεύτρια του τμήματος επειγόντων περιστατικών που περιέθαλψε τον πρώτο ασθενή με COVID στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, η Οντρεϊ Κρουζ, ιατρός στο Λας Βέγκας που έδωσε τη δική της μάχη κατά των διακρίσεων, η Καναδή ψυχίατρος Τσίκα Στέισι Οριούβα του Πανεπιστημίου του Τορόντο που πολέμησε ενάντια στον θεσμικό ρατσισμό και η Βραζιλιάνα ερευνήτρια Ζακλίν Γκοέζ ντε Γεζούς, η οποία συντόνισε τις προσπάθειες αποκωδικοποίησης του γονιδιώματος της βραζιλιάνικης μετάλλαξης του κορωνοϊού. 

Στην ίδια σειρά των Barbie «προτύπων» περιλαμβάνεται η Αυστραλή ιατρός Κέρμπι Ουάιτ, η οποία κατασκεύασε μια στολή χειρουργείου που πλένεται και επαναχρησιμοποιείται, κάτι ιδιαίτερα πολύτιμο τη στιγμή που έπρεπε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες των υγειονομικών.

Η Γκίλμπερτ, τέλος, επέλεξε τη μη κερδοσκοπική οργάνωση WISE (Women in Science & Engineering) ως αποδέκτη της χρηματικής δωρεάς που θα κάνει η Mattel.

πηγή:www.kathimerini.gr

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds