Δήμος Κηφισιάς

Μωρό 11 μηνών μπουσούλαγε μόνο του στον δρόμο

By  | 

Tο μωράκι εντόπισε γυναίκα που ειδοποίησε την αστυνομία – Κοινωνική λειτουργός ελέγχει τις συνθήκες διαβίωσης του παιδιού, για την τύχη του οποίου θα αποφασίσει ο εισαγγελέας

Ανάστατη η πόλη της Eλασσόνας από το οικογενειακό δράμα του 11 μηνών βρέφους, που βρέθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης να μπουσουλάει μόνο του, σε έναν από τους πιο κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ήταν γύρω στις 12:30 επί της οδού Οικονόμου όταν το βρέφος εντοπίστηκε για καλή του τύχη από διερχόμενη νεαρή οδηγό, η οποία δεν πίστευε στα μάτια της όταν στη μέση του δρόμου είδε να μπουσουλάει μόνο του, το μόλις λίγο μηνών μωράκι. Η γυναίκα χωρίς να σκεφτεί το παραμικρό κατέβηκε από το όχημα της και άρχισε να φωνάζει για βοήθεια. Στο σημείο έφτασε άμεσα και κλιμάκιο του Αστυνομικού Τμήματος Ελασσόνας που παρέλαβε το βρέφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μωρό ζει μαζί με τη μητέρα του σε μονοκατοικία όταν από ανοιχτή πόρτα κατάφερε εύκολα και βγήκε αρχικά στην αυλή του σπιτιού. Από εκεί και χωρίς να το αναζητήσει κανένας βγήκε στο πεζοδρόμιο και στη συνέχεια στον δρόμο.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Γάτσας με την συγκεκριμένη υπόθεση ασχολούνται από το πρωί οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου:

«Ήδη η κοινωνική λειτουργός μας με συνοδεία ενός αστυνομικού έχει έρθει σε επαφή με την μητέρα του 11 μηνών βρέφους. Η μητέρα ανέλυσε όλες τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι της και αποκάλυψε πως η ίδια έχει προβλήματα αλκοολισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δείξει την επιμέλεια που οφείλει στο βρέφος. Οφείλουμε το πόρισμα της κοινωνική έρευνας να το στείλουμε στον εισαγγελέα και εκείνος πλέον θα αποφασίσει για τον φροντιστή του παιδιού. Ο δήμο δεν έχει τις δομές για να αναλάβει ένα μωρό 11 μηνών ωστόσο θα βρεθεί κάποια».

πηγή:www.protothema.gr/

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds