Γειτονικοί Δήμοι

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε την Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020 ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης, με την Αν. Καθηγήτρια & Αν. Πρόεδρο του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αθανασία (Νάνσυ) Αλωνιστιώτη.

By  | 

Το Μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Διονύσου και το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει ως αντικείμενο τη μελέτη και ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων «Έξυπνων πόλεων – SmartCities» ενώ, μεταξύ άλλων, προβλέπει το συντονισμό των αναπτυξιακών και ερευνητικών δράσεων του Δήμου Διονύσου και του ΕΚΠΑ αναφορικά με την ανάπτυξη σχετικών τεχνολογιών και εφαρμογών «Smart Cities», την από κοινού υποβολή προτάσεων χρηματοδότησης των κοινών αναπτυξιακών/ερευνητικών δράσεων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. και της Ελληνικής Δημοκρατίας, τη δημιουργία κοινών διαμοιραζόμενων υποδομών για την ανάπτυξη και υποστήριξη εφαρμογών «Έξυπνων πόλεων – Smart Cities», την εκπαιδευτική συνεργασία όπου απαιτείται, το συντονισμό των δράσεων γύρω από θέματα διάδοσης και εκλαΐκευσης των τεχνολογιών και των αποτελεσμάτων τους στο ευρύτερο κοινό στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, την από κοινού συμμετοχή σε Διεθνή Συνέδρια ή άλλες συναφείς εκδηλώσεις κλπ.

Υπογραμμίζεται ότι η υπογραφή του Μνημονίου (MOU) αποτελεί μία σημαντική επιτυχία, καθώς ο Δήμος Διονύσου είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα που έχει καταφέρει να υπογράψει αντίστοιχο μνημόνιο με Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα με αντικείμενο τη μελέτη και ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων «Έξυπνων πόλεων – SmartCities».

Ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης στο πλαίσιο υπογραφής του Μνημονίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Διονύσου και του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, υπογραμμίζει με έμφαση τη σταθερή απόφασή μας να ματατρέψουμε την περιοχή μας σε μία πραγματικά «έξυπνη πόλη». Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Καθηγήτρια κα Αλωνιστιώτη για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει. Είμαι αισιόδοξος ότι αυτή η κοινή μας προσπάθεια θα μπορέσει να καρποφορήσει στο μέλλον, για να φανούν τα πρώτα θετικά αποτελέσματα».

Από την πλευρά της η Αν. Καθηγήτρια του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών  Αθανασία (Νάνσυ) Αλωνιστιώτη, δήλωσε τα εξής:

«Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας σηματοδοτεί για την ερευνητική μας ομάδα, την ευκαιρία να προσφέρουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία  που αποκτήθηκε απο τις εφαρμογές Έξυπνων Πόλεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις οποίες ειχαμε σημαντική συμμετοχή στην ανάπτυξη τους μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων χρηματοδότησης, έτσι ώστε  να δώσουμε τη δυνατότητα στο Δήμο Διονύσου να υιοθετήσει τις βέλτιστες πρακτικές σε ενα ολοκληρωμένο πλαίσιο για μια βιώσιμη και έξυπνη ανάπτυξη της περιοχής. Πέρα απο την μελέτη και υποστήριξη της υλοποίησης ενός συνεκτικού σχεδίου ανάπτυξης εφαρμογών και υποδομών για Εξυπνες Πόλεις, με ολοκληρωμένο πλαίσιο αντιμετώπισης κρίσεων, ευάλωτων ομάδων, εξυπνων εφαρμογών και υποδομών αλληλεπίδρασης πολιτών, βιώσιμης περιβαλλοντικής ανάπτυξης, κινητικότητας κ.ά, θα εργαστούμε και προς την κατεύθυνση ένταξης του Δήμου Διονύσου  σε δράσεις διασυνδεδεμένων Έξυπνων Πόλεων που είναι αυτή τη στιγμή για την Ευρώπη η νέα μεγάλη πρόκληση.

Ακολουθεί σύνδεσμος με σχετικό βίντεο και επισυνάπτονται φωτογραφίες από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας.

Απόφοιτη Ελληνογαλλικής Σχολής "Αγιος Ιωσήφ", Καθηγήτρια γαλλικών, πολύγλωσση και με διδακτική εμπειρία και εξιδείκευση στην εκμάθηση ξένων γλωσσών στα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και δυσλεξία(ΕΚΠΑ), αρθρογράφος, πρόσκοπος, εθελόντρια.

Ακολουθήστε μας!


This will close in 10 seconds